autor:

Fara foto

» » Aperitive

tarta cu spanac si brinza feta

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente: 100 ml lapte, 200 g faina, 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase), 200 g smantana, 4 oua, sare, 120 g unt, 1 kg de spanac, 200 g branza Feta, 2-3 linguri de seminte de pin, piper, nucsoara rasa, grasime pentru uns forma de copt.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Separi galbenusul de albusul unui ou. Galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana si il dai deoparte. Din faina, migdale, ½ lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt framanti un aluat pe care-l acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.

Speli spanacul. Oparesti frunzele cateva secunde in apa cu sare, apoi le lasi sa se scurga. Le tai grosier. Cu o furculita, zdrobesti branza Feta. Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime. Smantana ramasa o amesteci cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara.

Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi doua treimi din aluat, obtinand o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta deja unsa cu grasime asezi foaia de coca, iar peste ea pui spanac, Feta si semintele de pin. Torni smantana si ouale. Aluatul ramas il intinzi si-l pui capac peste tarta, presand pe margini.

Ce ramane din el mai intinzi o data si cu rotita de taiat coca (sau cu un cutit) obtii fasii subtiri. Pui peste tarta amestecul de galbenus si smantana, asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute, la 200°. O lasi la racit putin, o tai in bucati si o aduci calda la masa
Daca ti-a placut reteta noastra "tarta cu spanac si brinza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Drob cu ciuperci (vegetarian)

Drob cu ciuperci (vegetarian)

Pentru ca Pastele nu l-am petrecut acasa, ci alaturi de bunicii sotului, am preparat cateva mancaruri

26 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aperitive
PORUMB COPT

PORUMB COPT

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar

16 voturi    15 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase)
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • sare
  • 120 g unt
  • 1 kg de spanac
  • 200 g branza Feta
  • 2-3 linguri de seminte de pin
  • piper
  • nucsoara rasa
  • grasime pentru uns forma de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Rulada cu legume