autor:

Fara foto

» » Aperitive

tarta cu spanac si brinza feta

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente: 100 ml lapte, 200 g faina, 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase), 200 g smantana, 4 oua, sare, 120 g unt, 1 kg de spanac, 200 g branza Feta, 2-3 linguri de seminte de pin, piper, nucsoara rasa, grasime pentru uns forma de copt.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Separi galbenusul de albusul unui ou. Galbenusul il amesteci cu 2-3 linguri de smantana si il dai deoparte. Din faina, migdale, ½ lingurita de sare, 1 albus, 2 linguri de apa si unt framanti un aluat pe care-l acoperi cu folie alimentara transparenta si-l dai la frigider.

Speli spanacul. Oparesti frunzele cateva secunde in apa cu sare, apoi le lasi sa se scurga. Le tai grosier. Cu o furculita, zdrobesti branza Feta. Prajesti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime. Smantana ramasa o amesteci cu laptele, restul de oua, sare, piper si nucsoara.

Pe o suprafata tapetata cu faina intinzi doua treimi din aluat, obtinand o foaie de ½ cm grosime. In forma de tarta deja unsa cu grasime asezi foaia de coca, iar peste ea pui spanac, Feta si semintele de pin. Torni smantana si ouale. Aluatul ramas il intinzi si-l pui capac peste tarta, presand pe margini.

Ce ramane din el mai intinzi o data si cu rotita de taiat coca (sau cu un cutit) obtii fasii subtiri. Pui peste tarta amestecul de galbenus si smantana, asezi decorativ fasiile de aluat si dai tarta la cuptor 35 de minute, la 200°. O lasi la racit putin, o tai in bucati si o aduci calda la masa
Daca ti-a placut reteta noastra "tarta cu spanac si brinza feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fursecuri cu cartofi si cascaval

Fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Budinca de spanac

Budinca de spanac

Se scoate spanacul congelat si se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Separat amestecam toate

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de migdale (sau migdale decojite si rase)
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • sare
  • 120 g unt
  • 1 kg de spanac
  • 200 g branza Feta
  • 2-3 linguri de seminte de pin
  • piper
  • nucsoara rasa
  • grasime pentru uns forma de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cosulete, sarate, cu costita si legume