autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Tarta cu sparanghel si somon fumé

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:, Umplutura:, , 1. 300 gr sparanghel congelat, 2. 250 gr somon fumé, 3. 100 gr emmental ras, 4. 300 ml lapte, 5. 2-3 fire ceapa verde, 6. o legatura mica patrunjel, 7. 3 oua, 8. sare, piper, nucsoara, , Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.
Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si somon fumé" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu ceapa

Merluciu cu ceapa

Ceapa tocata marunt,condimentata, se caleste in ulei,la care se adauga zeama de lamaie si morcovul.

1 vot    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Arroz de Lapas

Arroz de Lapas

Lapas(Patella) sunt din familia molustelor cu cochilia in forma de palarie "vietnamaza" si se gaseste

9 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

    prezentabila si sigur ,foarte buna

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

    Foarte fina!*****

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

    Mmm..imi plsce muult somonul afumat!!Trebuie sa fie delicioasa tarta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
  • Umplutura:
  • 1. 300 gr sparanghel congelat
  • 2. 250 gr somon fumé
  • 3. 100 gr emmental ras
  • 4. 300 ml lapte
  • 5. 2-3 fire ceapa verde
  • 6. o legatura mica patrunjel
  • 7. 3 oua
  • 8. sare
  • piper
  • nucsoara
  • Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

prezentabila si sigur ,foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav cu sos de ciuperci