Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.
Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.
Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii