autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu spuma de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru tarta: 300 g aluat de foitaj., Pentru umplutura: 4 portocale, , 6 galbenusuri + inca unul pentru uns, , 200 g frisca batuta, , 125 g zahar pudra, , 3 foi de gelatina, , 2 linguri lichior de portocale, , 1/2 lamaie, , 2 linguri fistic maruntit (fara coaja), , 20 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210ş, intindeti aluatul pe planseta usor infainata si imbracati cu el o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Intepati aluatul cu o furculita, acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole uscata si dati-l 15 minute la cuptor.
Indepartati hartia si boabele de fasole, ungeti aluatul pe fundul si marginile tavii cu galbenus de ou diluat cu putina apa, presarati peste el zaharul tos si coaceti-l inca 15 minute. Scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca.
Decojiti o portocala spalata si stearsa si puneti coaja deoparte. Stoarceti 3 portocale pentru a obtine circa 250 ml de zeama. Inmuiati foile de gelatina in apa rece.
Puneti pe foc zeama de portocala impreuna cu 100 g zahar si dupa ce da in clocot, luati-o de pe foc si adaugati gelatina stoarsa (amestecand pana se topeste), lichiorul de portocale, putina zeama de lamaie si coaja de portocala rasa.
Bateti galbenusurile intr-un castron, adaugand putin cate putin din sosul de portocala cald, si continuati sa bateti pana ce compozitia se raceste de tot, devenind spumoasa.
Incorporati in frisca batuta zaharul ramas si amestecati-o apoi usor cu crema de portocale, pastrand o cantitate mica pentru ornat. Turnati crema peste aluatul de tarta, nivelati-o cu o spatula si tineti tarta 2 ore la frigider.
Inainte de-a o servi, curatati si ultima portocala de coaja si desfaceti-o bucati. Ornati tarta cu frisca pusa deoparte si cu bucatile de portocala, presarati peste ea fisticul maruntit si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spuma de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CLATITE CU IAURT

CLATITE CU IAURT

Se amesteca toate ingredientele se adauga faina pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite. Se

35 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru tarta: 300 g aluat de foitaj.
  • Pentru umplutura: 4 portocale
  • 6 galbenusuri + inca unul pentru uns
  • 200 g frisca batuta
  • 125 g zahar pudra
  • 3 foi de gelatina
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri fistic maruntit (fara coaja)
  • 20 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello