Tarta cu struguri

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 g faina, 1/2 cub drojdie, 30 g zahar, sare, 30 g unt moale, 100 ml lapte.
  • Umplutura: 3 oua, 60 g zahar, 1 praf budinca de vanilie, 4 linguri suc de lamaie, 200 ml frisca, 400 g struguri.

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa aluatul la dospit 35 min. Se separa ouale iar galbenusele se bat cu zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca cu zeama de lamaie, praful de budinca si albusele batute spuma tare. Frisca se incorporeaza in crema si se amesteca totul usor. Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu faina si se pune deasupra crema si strugurii. Se lasa 25 min la loc cald apoi se coace la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise