Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ton si legume

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 3 oua
  • 150 ml smantana de gatit 9%
  • 150 gr branza galbena rasa
  • 50 gr branza sarata
  • 200gr de ton in apa
  • 1ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatim intai legumele pentru umplutura.

Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin.

Patrunjelul il taiem marunt.

Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat; cand incepe sa se formeze, il scoatem pe o foaie de copt. Punem inca o foaie de copt peste aluat si cu sucitorul, intindem bine aluatul ca sa fie subtire; ptr tarta ne folosim numai de 3/4 de aluat, iar restul facem betisoare pe care le coacem dupa aceea.

Asezam aluatul intr-o tava de tarta si intindem si pe laturile tavii si intepam aluatul cu o furculita. Lasam putin la rece pana terminam de pregatit umplutura.

Intr-un vas, batem ouale cu smantana si branzeturile pana iese o compozitie omogena. Adaugam legumele calite si 2 catei de usturoi tocat marunt, tonul si presaram patrunjelul, amestecam totul bine si turnam peste aluatul din tava.

Coacem in cuptorul incalzit inainte, la 180 de grade C, aproximativ 40 de minute pana tarta este bine coapta.

Este gustoasa calduta, dar si rece este buna.

Pofta buna -usoara si gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise