autor:

kok miori

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Ingrediente
ptr tarta, 80 gr unt, 350 gr faina, 1 ou, 3 linguri apa rece, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, , ptr umplutura, 3 oua, 150 ml smantana de gatit 9%, 150 gr branza galbena rasa, 50 gr branza sarata, 200gr de ton in apa, 1ceapa, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 1/2 ardei gras verde, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatim intai legumele pentru umplutura.

Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin.

Patrunjelul il taiem marunt.

Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat; cand incepe sa se formeze, il scoatem pe o foaie de copt. Punem inca o foaie de copt peste aluat si cu sucitorul, intindem bine aluatul ca sa fie subtire; ptr tarta ne folosim numai de 3/4 de aluat, iar restul facem betisoare pe care le coacem dupa aceea.

Asezam aluatul intr-o tava de tarta si intindem si pe laturile tavii si intepam aluatul cu o furculita. Lasam putin la rece pana terminam de pregatit umplutura.

Intr-un vas, batem ouale cu smantana si branzeturile pana iese o compozitie omogena. Adaugam legumele calite si 2 catei de usturoi tocat marunt, tonul si presaram patrunjelul, amestecam totul bine si turnam peste aluatul din tava.

Coacem in cuptorul incalzit inainte, la 180 de grade C, aproximativ 40 de minute pana tarta este bine coapta.

Este gustoasa calduta, dar si rece este buna.

Pofta buna -usoara si gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 3 oua
  • 150 ml smantana de gatit 9%
  • 150 gr branza galbena rasa
  • 50 gr branza sarata
  • 200gr de ton in apa
  • 1ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Pastrav rasol cu cartofi natur