autor:

kok miori

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Ingrediente
ptr tarta, 80 gr unt, 350 gr faina, 1 ou, 3 linguri apa rece, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, , ptr umplutura, 3 oua, 150 ml smantana de gatit 9%, 150 gr branza galbena rasa, 50 gr branza sarata, 200gr de ton in apa, 1ceapa, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 1/2 ardei gras verde, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatim intai legumele pentru umplutura.

Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin.

Patrunjelul il taiem marunt.

Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat; cand incepe sa se formeze, il scoatem pe o foaie de copt. Punem inca o foaie de copt peste aluat si cu sucitorul, intindem bine aluatul ca sa fie subtire; ptr tarta ne folosim numai de 3/4 de aluat, iar restul facem betisoare pe care le coacem dupa aceea.

Asezam aluatul intr-o tava de tarta si intindem si pe laturile tavii si intepam aluatul cu o furculita. Lasam putin la rece pana terminam de pregatit umplutura.

Intr-un vas, batem ouale cu smantana si branzeturile pana iese o compozitie omogena. Adaugam legumele calite si 2 catei de usturoi tocat marunt, tonul si presaram patrunjelul, amestecam totul bine si turnam peste aluatul din tava.

Coacem in cuptorul incalzit inainte, la 180 de grade C, aproximativ 40 de minute pana tarta este bine coapta.

Este gustoasa calduta, dar si rece este buna.

Pofta buna -usoara si gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 3 oua
  • 150 ml smantana de gatit 9%
  • 150 gr branza galbena rasa
  • 50 gr branza sarata
  • 200gr de ton in apa
  • 1ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Obletel crocant