autor:

Licuta Marin

» » Aperitive

Tarta cu vinete si parmezan

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 220 gr faina, 110 gr unt rece, doua linguri cu apa rece, un praf de sare, , , , Pentru umplutura:, doua vinete mari, ulei pentru prajit, doua galbenusuri, 40 gr parmezan ras, 30 gr unt, 40 gr faina, 300 ml lapte, o frunza de dafin, un praf de nucsoara, doua linguri cu patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Preparam aluatul astfel: punem faina impreuna cu sarea intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si apa. Framantam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa si continuam pana cand coca se leaga si poate fi modelata sub forma de minge. O invelim intr-o folie si o punem in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
2. Intre timp preparam sosul Bechamel: topim untul intr-o cratita, adaugam faina si laptele amestecand continuu cu mare grija, la foc mic. Adaugam frunza de dafin, nucsoara, sare si piper dupa gust si lasam la foc mic amestecand cu un tel din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa.
3. Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie rotunda pe care o asezam intr-o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm. Dupa ce am aranjat aluatul in tava il intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si asezam pe fundul tavii o bucata de hartie de copt peste care punem un strat de boabe de fasole uscata. Acest procedeu face ca aluatul sa nu se stranga. Coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 minute la foc potrivit (aproximativ 180 grade).
4. Vinetele le taiem cubulete, le presaram cu un praf de sare si le prajim in ulei incins, pana cand se rumenesc. Le scoatem intr-un vas in care am asezat un servet de hartie absorbanta, pentru a elimina uleiul in exces.

5. Amestecam vinetele cu sosul Bechamel, adaugam galbenusurile, parmezanul ras, patrunjelul tocat marunt si la urma sare si piper dupa gust. Adaugam compozitia rezultata peste aluatul copt, presaram putin parmezan ras si dam din nou la cuptor, la foc potrivit (aproximativ 180 grade) pentru 20-30 minute pana cand tarta se rumeneste frumos. O putem servi atat calda cat si rece, presarata deasupra cu patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tort aperitiv cu legume

Tort aperitiv cu legume

Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Rulada cu legume

Rulada cu legume

Legumele se spala. Se taie in cubulete. Se incinge tigaia intre timp. Se folosesc pentru calirea

2 voturi    1 comentariu
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela Astefanoaei , 28 martie 2014

    imi place mult

  • Fara foto

    Rofana Steinberg , 28 martie 2014

    111

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    interesanta si apetisanta...

    • Fara foto

      Lavinia Tomoiaga-Onea , 13 septembrie 2013

      si eu vreau sa o testez

    • Fara foto

      elena , 12 septembrie 2013

      doresc sa prepar acesta reteta

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2013

      Buna tarta si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt rece
  • doua linguri cu apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • doua vinete mari
  • ulei pentru prajit
  • doua galbenusuri
  • 40 gr parmezan ras
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 300 ml lapte
  • o frunza de dafin
  • un praf de nucsoara
  • doua linguri cu patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

interesanta si apetisanta...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Dovleac cu rozmarin