autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu visine

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
- 500 grame visine, - 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 6 linguri de faina, - 1 plic praf de copt, - esenta vanilie, - 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul. Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul. Se adauga treptat faina si praful de copt incorporat in faina.Compozitia se va coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se scot samburii de la visine si se aseaza peste prajitura dupa cam un sfert de ora dupa ce tava a fost introdusa la cuptor. Se mai lasa la cuptor inca 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe (mere, visine)

Tarta cu fructe (mere, visine)

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu fac destul de des aceasta prajitura....cu mici modificari... 6 oua 1/2kg visine desfacute de sambure 300 g zahar 300 g faina 1/2 pahar ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt. Bateti bine galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul... adaugati ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Albusurile le bateti spume si apoi le adaugati la galbenusuri. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se la la aragazul dinainte incalzit. Dupa ce s-a copt se lasa la racit , se pudreaza cu zahar praf si apoi se taie romburi...

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Delicioasa!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Reteta suna bine dar nu prea este crescuta. Mai bua este cea a doamnei Sidy.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Pregatesc foarte des aceasta prajitura,fie cu fructe proaspete,fie congelatae.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Anda incearca sa freci prima data galbenusurile cu zaharul, pina se dubleaza cantitatea. In ele introdu celelalte ingrediente si la sfarsit albusurile batute spuma... Prajitura v-a creste mult mai mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame visine
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - esenta vanilie
  • - 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anda M.
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blat: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in

135 voturi    18 comentarii
1h
Torturi
Sufleu de dovlecel

Sufleu de dovlecel

Se curata dovleceii de coaja, se scot semintele si se dau pe razatoare. Se rad si morcovii, ceapa

10 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Creier pane

Creier pane

Se fierbe creierul in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale si se adauga pesmetul,

7 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepurasii ciocoholici