autor:

Camelia Grosu

» » Prajituri

Tarta cu visine a la Camelia

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
-visine fara samburi-o farfurie cu varf, -zahar pentru tava, -ulei pentru uns tava, -unt pentru uns folia de copt, -7 oua, -7 linguri de zahar, -7 linguri cu ulei, 7 linguri cu faina, -3 plicuri de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

29 voturi

Mod de preparare

Se ia tava de copt si se unge cu ulei, apoi se pune folia de copt care se unge cu unt. Peste unt se pune cu lingura cernand zahar cat sa acopere bine fundul tavii. Peste zahar se pun visinele asa inghetate cu gheata cu tot una langa alta pana acopera tot fundul tavii si se lasa deoparte. Intr-un bol se pun cele 7 oua cu cele 7 linguri de zahar, zaharul vanilat si se bat bine, bine pana devin o spuma. Se pun apoi pe rand cele 7 linguri de ulei batandu-se continuu.Apoi punem cele 7 linguri de faina amestecand prin rasturnare cu o lingura. Compozitia rezultata se toarna peste visine (chiar daca mai sunt inghetate) si se introduce in cuptorul preincalzit pana se coace, dupa care se rastoarna intr-o tava potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine a la Camelia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile

7 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorina , 05 septembrie 2014

    eu am invatat de la mama un pic altfel...visinele spalate, scos samburele se pune in vas cu un cub mic de unt si o ceasca de zahar...se dau la cuptor pana incepe sa fiarba si se topeste zaharul si untul, apoi se toarna compozitia aceea de pandispan cu 7 linguri de din toate...astfel zeama lasata (adica siropul) de visine intra in compozitie mult mai bine si e mult mai savuroasa..noi o mancam si cu putina inghetata langa...mmmm...bun bun bun

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Fara foto

    zivem (Maestru bucatar) , 11 noiembrie 2010

    Arata foarte bine si presupun ca e si gustoasa. Nu ar trebui si un praf de copt? Eu am impresia ca nici un blat de tort sau pandispan nu merge fara un ajutor pentru crestere.Felicitari, ideea e grozava

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Foarte gustoasa !

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      tot ce e cu visine imi place

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata super,o sa o incerc sigur,imi plac visinile la nebunie.Interesant sa pui visinile dedesupt.........Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Ce idee minunata, sa pui visinile sub pandispan! Cred ca e foarte buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Waw ce bine arata!!!!!!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      interesant dar nu se lipesc de fundul tavi visinile ,sau sa se arda?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Interesanta si apetisanta!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      arata bine,si e buna,buna!merge si cu fructe de padure congelate,ai votul meu

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      am salvato si eu pentru la vara cele congelate nu-mi plac felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

29 voturi

Ingrediente

  • -visine fara samburi-o farfurie cu varf
  • -zahar pentru tava
  • -ulei pentru uns tava
  • -unt pentru uns folia de copt
  • -7 oua
  • -7 linguri de zahar
  • -7 linguri cu ulei
  • 7 linguri cu faina
  • -3 plicuri de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

sorina

eu am invatat de la mama un pic altfel...visinele spalate, scos samburele se pune in vas cu un cub mic de unt si o ceasca de zahar...se dau la cuptor pana incepe sa fiarba si se topeste zaharul si untul, apoi se toarna compozitia aceea de pandispan cu 7 linguri de din toate...astfel zeama lasata (adica siropul) de visine intra in compozitie mult mai bine si e mult mai savuroasa..noi o mancam si cu putina inghetata langa...mmmm...bun bun bun

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Budinca de prune