autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura, , 2 linguri gem de zmeura, , 1 lingura zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura zahar cristal (nu prea fin)., Pentru aluat: 250 g faina + 20 g, , 15 g drojdie proaspata, , 80 g unt + 15 g, , 2 oua, , 12 cl lapte + inca 2 linguri, , 30 g zahar, , 5 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Diluati drojdia si jumatate din zahar in laptele caldut.
Puneti faina pe planseta, faceti o gropita la mijloc, in care puneti ouale si incepeti sa le amestecati. Incorporati sarea, restul de zahar si putin cate putin drojdia. Framantati aluatul pana ce devine elastic.
Incorporati untul topit si continuati sa framantati, pentru ca aluatul sa fie neted si suplu (ceva mai moale).
Turnati aluatul intr-o forma cu peretii detasabili, unsa cu unt, si aranjati-l dupa forma tavii. Acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca si sa-si dubleze volumul, circa doua ore.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Cu mainile infainate, apasati mijlocul aluatului, ungeti scobitura cu gem si puneti peste ea zmeura (300 g).
Ungeti apoi marginile tartei cu lapte, presarati deasupra zaharul vanilat si zaharul tos si dati-o 30 de minute la cuptor.
Cand s-a copt, scoateti tarta pe un grilaj, lasati-o sa se raceasca, decorati-o cu zmeura ramasa (50 g), pudrati-o cu zahar cristal si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu zmeura si crema aerata

Tarta cu zmeura si crema aerata

1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura
  • 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar cristal (nu prea fin).
  • Pentru aluat: 250 g faina + 20 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 g unt + 15 g
  • 2 oua
  • 12 cl lapte + inca 2 linguri
  • 30 g zahar
  • 5 g sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Saratele