Tarta cu zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura,
  • 2 linguri gem de zmeura,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingura zahar cristal (nu prea fin).
  • Pentru aluat: 250 g faina + 20 g,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 80 g unt + 15 g,
  • 2 oua,
  • 12 cl lapte + inca 2 linguri,
  • 30 g zahar,
  • 5 g sare.

Mod de preparare

Diluati drojdia si jumatate din zahar in laptele caldut.

Puneti faina pe planseta, faceti o gropita la mijloc, in care puneti ouale si incepeti sa le amestecati. Incorporati sarea, restul de zahar si putin cate putin drojdia. Framantati aluatul pana ce devine elastic.

Incorporati untul topit si continuati sa framantati, pentru ca aluatul sa fie neted si suplu (ceva mai moale).

Turnati aluatul intr-o forma cu peretii detasabili, unsa cu unt, si aranjati-l dupa forma tavii. Acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca si sa-si dubleze volumul, circa doua ore.

Incingeti cuptorul la 210gr.C.

Cu mainile infainate, apasati mijlocul aluatului, ungeti scobitura cu gem si puneti peste ea zmeura (300 g).

Ungeti apoi marginile tartei cu lapte, presarati deasupra zaharul vanilat si zaharul tos si dati-o 30 de minute la cuptor.

Cand s-a copt, scoateti tarta pe un grilaj, lasati-o sa se raceasca, decorati-o cu zmeura ramasa (50 g), pudrati-o cu zahar cristal si serviti-o calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise