autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura, , 2 linguri gem de zmeura, , 1 lingura zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura zahar cristal (nu prea fin)., Pentru aluat: 250 g faina + 20 g, , 15 g drojdie proaspata, , 80 g unt + 15 g, , 2 oua, , 12 cl lapte + inca 2 linguri, , 30 g zahar, , 5 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Diluati drojdia si jumatate din zahar in laptele caldut.
Puneti faina pe planseta, faceti o gropita la mijloc, in care puneti ouale si incepeti sa le amestecati. Incorporati sarea, restul de zahar si putin cate putin drojdia. Framantati aluatul pana ce devine elastic.
Incorporati untul topit si continuati sa framantati, pentru ca aluatul sa fie neted si suplu (ceva mai moale).
Turnati aluatul intr-o forma cu peretii detasabili, unsa cu unt, si aranjati-l dupa forma tavii. Acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca si sa-si dubleze volumul, circa doua ore.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Cu mainile infainate, apasati mijlocul aluatului, ungeti scobitura cu gem si puneti peste ea zmeura (300 g).
Ungeti apoi marginile tartei cu lapte, presarati deasupra zaharul vanilat si zaharul tos si dati-o 30 de minute la cuptor.
Cand s-a copt, scoateti tarta pe un grilaj, lasati-o sa se raceasca, decorati-o cu zmeura ramasa (50 g), pudrati-o cu zahar cristal si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura
  • 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar cristal (nu prea fin).
  • Pentru aluat: 250 g faina + 20 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 g unt + 15 g
  • 2 oua
  • 12 cl lapte + inca 2 linguri
  • 30 g zahar
  • 5 g sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort cu margarete