autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura, , 2 linguri gem de zmeura, , 1 lingura zahar, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura zahar cristal (nu prea fin)., Pentru aluat: 250 g faina + 20 g, , 15 g drojdie proaspata, , 80 g unt + 15 g, , 2 oua, , 12 cl lapte + inca 2 linguri, , 30 g zahar, , 5 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Diluati drojdia si jumatate din zahar in laptele caldut.
Puneti faina pe planseta, faceti o gropita la mijloc, in care puneti ouale si incepeti sa le amestecati. Incorporati sarea, restul de zahar si putin cate putin drojdia. Framantati aluatul pana ce devine elastic.
Incorporati untul topit si continuati sa framantati, pentru ca aluatul sa fie neted si suplu (ceva mai moale).
Turnati aluatul intr-o forma cu peretii detasabili, unsa cu unt, si aranjati-l dupa forma tavii. Acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca si sa-si dubleze volumul, circa doua ore.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Cu mainile infainate, apasati mijlocul aluatului, ungeti scobitura cu gem si puneti peste ea zmeura (300 g).
Ungeti apoi marginile tartei cu lapte, presarati deasupra zaharul vanilat si zaharul tos si dati-o 30 de minute la cuptor.
Cand s-a copt, scoateti tarta pe un grilaj, lasati-o sa se raceasca, decorati-o cu zmeura ramasa (50 g), pudrati-o cu zahar cristal si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta delicioasa cu zmeura

Tarta delicioasa cu zmeura

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride. In plus, am renuntat

0 voturi    1 comentariu
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
tarta de zmeura

tarta de zmeura

aluatul taiati 150 gr de unt cubulete si puneti-l in un bol cu faina si amestecati.puneti apoi 150

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5-6 persoane): 500 g zmeura
  • 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar cristal (nu prea fin).
  • Pentru aluat: 250 g faina + 20 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 g unt + 15 g
  • 2 oua
  • 12 cl lapte + inca 2 linguri
  • 30 g zahar
  • 5 g sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciocolata