Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
6 oua, 4 linguri apa calda, 4 linguri apa rece, 175 g zahar, 100 g faina, 100 g amidon, praf de copt, 200 g gem zmeura cald, o budinca vanilie, 500 ml lapte, 500 g zmeura, 200 ml frisca
Dificultate: Medie | Timp: 1h 35 min
Mod de preparare
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pina zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusele in compozitia de albus, faina, praful de copt si amidonul. Se pune aluatul in forma de tarta tapetata cu hirtie de copt si se coace 25-30 min apoi se lasa la racit. Blatul se unge cu 200 g gem de zmeura. Budinca de vanilie se fierbe cu laptele si 5 linguri de zahar si se lasa sa se racoreasca. Se toarna apoi peste blat. Deasupra se pune zmeura spalata si zvintata. Se da la rece citeva ore apoi se imbraca cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.
Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama,
24 voturi
10 comentarii
40 min
1.Preparam blatul mixand untul moale,la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina
0 voturi
0 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate