Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pina zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusele in compozitia de albus, faina, praful de copt si amidonul. Se pune aluatul in forma de tarta tapetata cu hirtie de copt si se coace 25-30 min apoi se lasa la racit. Blatul se unge cu 200 g gem de zmeura. Budinca de vanilie se fierbe cu laptele si 5 linguri de zahar si se lasa sa se racoreasca. Se toarna apoi peste blat. Deasupra se pune zmeura spalata si zvintata. Se da la rece citeva ore apoi se imbraca cu frisca.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii