autor:

ana catalina focsa

» » Prajituri

Tarta de caise cu caramel

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 iunie 2011

Ingrediente
5 oua, 200 gr faina, 150 ml ulei de floarea soarelui, 150 gr zahar, coaja de la o lamaie bio, 1 pliculet de praf de copt pt dulciuri, 5-6 linguri de zahar pt caramel, 10-12 caise fara samburi si taiate in jumatate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja rasa de lamaie si amestecam din nou cu mixerul. Punem faina in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt.

Intre timp, pe aragaz, punem o oala de aluminiu pt dulciuri sau una de inox care nu are manere de plastic, pentru a putea fi introdusa la cuptor. Adaugam 5-6 linguri de zahar si topim zaharul cu un pahar de apa amestecand bine cu lingura de lemn. Lasam pana capata o culoare maronie si intindem caramelul si pe peretii oalei. Asezam caisele cu jumatatea taiata in jos, apoi turnam aluatul. Dam la cuptor 40-45 minute la 160 °.

Cand este gata, o mai lasam inca 5 minute si apoi o rasturnam invers pe un platou. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de caise cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina,

6 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Stemate , 26 martie 2015

    Arata foarte bine ! Merita incercata ! Eu am facut dar cu mere ! E delicioasa !!!***

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Foarte fina si aromata!*****

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

    Buna tare tre sa fie!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Foarte buna tarta merita incercata-numai ca eu o voi face fara caramel.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Delicios:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2011

      Foarte buna yumi,yumi ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o lamaie bio
  • 1 pliculet de praf de copt pt dulciuri
  • 5-6 linguri de zahar pt caramel
  • 10-12 caise fara samburi si taiate in jumatate

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si aromata!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi