autor:

gourmandelle

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Tarta de cartofi cu branza

Autor: gourmandelle (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gourmandelle (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Ingrediente
2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati, jumatate de cartof dulce, decojit, 2 oua, 1/3-1/2 cana de telemea rasa, o ceapa mica/medie, 1 lg cimbru uscat, sare si piper, dupa gust, boia dulce, verdeturi maruntite: leurda, patrunjel, ceapa verde, chivas – pentru decorat, 1 lg ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa.

Unge forma cu foarte putin ulei de masline.

Pune feliutele de cartofi circular, una suprapusa peste jumatatea celeilalte, ajungand treptat catre centru. Adauga feliute de cartof dulce si ceapa .

Intr-un vas separat, bate 2 oua. Adauga telemea rasa, sare, piper si cimbru. Pune acest amestec peste cartofii din forma de gatit si folosind o furculita, disperseaza amestecul in asa fel incat sa ajunga la aproape toate feliutele de cartof.

Pre-incalzeste cuptorul la 180ºC si pune tarta la cuptor pentru 30-35 de minute.

Presara paprika dulce pe deasupra si adauga verdeturi proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba de linte

Ciorba de linte

Lintea se pune de seara intr-un vas cu apa si cu sare si se lasa la umflat peste noapte. A doua

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

1 vot    5 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi albi cu coaja subtire
  • nedecojiti dar foarte bine spalati
  • jumatate de cartof dulce
  • decojit
  • 2 oua
  • 1/3-1/2 cana de telemea rasa
  • o ceapa mica/medie
  • 1 lg cimbru uscat
  • sare si piper
  • dupa gust
  • boia dulce
  • verdeturi maruntite: leurda
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • chivas – pentru decorat
  • 1 lg ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de gourmandelle
Paste cremoase cu morcovi

Paste cremoase cu morcovi

Se fierb pastele. Se pun feliile de morcov in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devin pasta. Se

3 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Dovlecei pane cu salată verde