autor:

gourmandelle

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Tarta de cartofi cu branza

Autor: gourmandelle (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gourmandelle (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Ingrediente
2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati, jumatate de cartof dulce, decojit, 2 oua, 1/3-1/2 cana de telemea rasa, o ceapa mica/medie, 1 lg cimbru uscat, sare si piper, dupa gust, boia dulce, verdeturi maruntite: leurda, patrunjel, ceapa verde, chivas – pentru decorat, 1 lg ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa.

Unge forma cu foarte putin ulei de masline.

Pune feliutele de cartofi circular, una suprapusa peste jumatatea celeilalte, ajungand treptat catre centru. Adauga feliute de cartof dulce si ceapa .

Intr-un vas separat, bate 2 oua. Adauga telemea rasa, sare, piper si cimbru. Pune acest amestec peste cartofii din forma de gatit si folosind o furculita, disperseaza amestecul in asa fel incat sa ajunga la aproape toate feliutele de cartof.

Pre-incalzeste cuptorul la 180ºC si pune tarta la cuptor pentru 30-35 de minute.

Presara paprika dulce pe deasupra si adauga verdeturi proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pate de nuci

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Spanac la Doubletta

Spanac la Doubletta

Spal zarzavatul. Fierb spanaul, il strecor. Supa rezutata o folosesc la bors. Spanacul il mixez.

28 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi albi cu coaja subtire
  • nedecojiti dar foarte bine spalati
  • jumatate de cartof dulce
  • decojit
  • 2 oua
  • 1/3-1/2 cana de telemea rasa
  • o ceapa mica/medie
  • 1 lg cimbru uscat
  • sare si piper
  • dupa gust
  • boia dulce
  • verdeturi maruntite: leurda
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • chivas – pentru decorat
  • 1 lg ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de gourmandelle
Paste cremoase cu morcovi

Paste cremoase cu morcovi

Se fierb pastele. Se pun feliile de morcov in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devin pasta. Se

3 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Budinca de orez cu bezea