autor:

Anca Bunea

» » Prajituri

Tarta de ciocolata fara gluten

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
Crusta:, 44 g cocos ras, 210 g faina de migdale, 33 g ulei de cocos, 1/4 lingurita sare, 33 g sirop de agave, Crema:, 265 ml lapte de cocos, , 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%), Topping:, 45 g fulgi mari de cocos, 60 g nuci de macadamia, 20 g fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crusta:
Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.
Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.
Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.
Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute).
Se lasa la racit in tava.
Crema:
Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.
Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.
Se toarna crema peste crusta.
Topping:
Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.
Se aseaza peste crema si se lasa la racit.
Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata fara gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec alb cu lamaie

Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si gem

Prajitura cu zahar ars si gem

Modul de preparare I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crusta:
  • 44 g cocos ras
  • 210 g faina de migdale
  • 33 g ulei de cocos
  • 1/4 lingurita sare
  • 33 g sirop de agave
  • Crema:
  • 265 ml lapte de cocos
  • 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Topping:
  • 45 g fulgi mari de cocos
  • 60 g nuci de macadamia
  • 20 g fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu kaki si clementine, frisca si piure de castane