Tarta de ciocolata fara gluten

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tarta de ciocolata fara gluten

Ingrediente

  • Crusta:
  • 44 g cocos ras
  • 210 g faina de migdale
  • 33 g ulei de cocos
  • 1/4 lingurita sare
  • 33 g sirop de agave
  • Crema:
  • 265 ml lapte de cocos,
  • 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Topping:
  • 45 g fulgi mari de cocos
  • 60 g nuci de macadamia
  • 20 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Crusta:

Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.

Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.

Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.

Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute).

Se lasa la racit in tava.

Crema:

Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.

Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.

Se toarna crema peste crusta.

Topping:

Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.

Se aseaza peste crema si se lasa la racit.

Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor