autor:

Anca Bunea

» » Prajituri

Tarta de ciocolata fara gluten

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
Crusta:, 44 g cocos ras, 210 g faina de migdale, 33 g ulei de cocos, 1/4 lingurita sare, 33 g sirop de agave, Crema:, 265 ml lapte de cocos, , 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%), Topping:, 45 g fulgi mari de cocos, 60 g nuci de macadamia, 20 g fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Crusta:
Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.
Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.
Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.
Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute).
Se lasa la racit in tava.
Crema:
Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.
Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.
Se toarna crema peste crusta.
Topping:
Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.
Se aseaza peste crema si se lasa la racit.
Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata fara gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf

28 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri
Rondele crocante de ciocolata

Rondele crocante de ciocolata

1) Freci margarina cu zaharul pana devine spumoasa.Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crusta:
  • 44 g cocos ras
  • 210 g faina de migdale
  • 33 g ulei de cocos
  • 1/4 lingurita sare
  • 33 g sirop de agave
  • Crema:
  • 265 ml lapte de cocos
  • 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Topping:
  • 45 g fulgi mari de cocos
  • 60 g nuci de macadamia
  • 20 g fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu piure de castane