Ingrediente
 - pentru umplutura - 500 g prune, putin zahar, scortisoara, - pentru aluat - 2 oua, 3 linguri zahar tos, 3 linguri unt, (sau margarina universala pentru gatit), 10 linguri faina alba, putina sare, o, lingurita praf de copt.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
injumatatesti, scotand samburii. Presari putin zahar si scortisoara peste ele,
lasandu-le sa se insiropeze. Intre timp, separi ouale si bati albusurile spuma
cu zaharul, pana cand dispar cristalele si obtii o masa consistenta. Rand pe
rand, incorporezi galbenusurile. Untul (margarina) la temepratura camerei se
framanta cu faina, varful de cutit de sare si praful de copt (nu se stinge cu
nimic!!!). Apoi, finut, omogenizezi spuma de oua, pana obtii un aluat sanatos,
dar delicat de tarta. Ungi o tava cu unt (margarina), o tapetezi cu faina si
intinzi o jumatate din cantitatea de aluat. Asezi prunele (scurse bine de zeama
lasata) si le acoperi cu restul de aluat. Introduci in cuptorul fierbinte,
pentru circa 20 de minute. Stingi focul si mai lasi cateva minute in cuptor
(circa 5 minute). Dupa racirea completa portionezi in felii sanatoase si
servesti pur si simplu. Fara orice alt "aditiv'"! Este o savoare in sine!
Sfat: in loc de prune, puteti apela si la alte fructe autohtone (piersici, mere,
pere etc.) sau, daca bugetul va permite, la unele mai extravagante: nektarine,
ananas, kiwi...
Recomandare: pentru un iz mai proaspat, radeti putina coaja de lamaie si/sau
portocala in aluat. Totodata, puteti inobila umplutura cu bucati de nuci prajite
si maruntite.
Sugestie: faceti portie dubla, caci se evapora instantaneu!
Ady (Chef de cuisine) , 16 august 2011
Sidy draga, a fost pur si simplu sublim!!! Ieftin, savuros, apetisant si... ca la mama acasa...!!!
TeoBucatar (Chef de cuisine) , 16 august 2011
Cred si eu ca s-a evaporat repede,stiu ce inseamna o prajitura cu fructe:)
Sidy (Chef de cuisine) , 16 august 2011
Hmmmmmm da buna cred ca a fost !!! Ti-a mai ramas vre-un coltzuc ?