Tarta de...

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta de...

Ingrediente

  • - pentru umplutura - 500 g prune, putin zahar, scortisoara
  • - pentru aluat - 2 oua, 3 linguri zahar tos, 3 linguri unt
  • (sau margarina universala pentru gatit), 10 linguri faina alba, putina sare, o
  • lingurita praf de copt.

Mod de preparare

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le

injumatatesti, scotand samburii. Presari putin zahar si scortisoara peste ele,

lasandu-le sa se insiropeze. Intre timp, separi ouale si bati albusurile spuma

cu zaharul, pana cand dispar cristalele si obtii o masa consistenta. Rand pe

rand, incorporezi galbenusurile. Untul (margarina) la temepratura camerei se

framanta cu faina, varful de cutit de sare si praful de copt (nu se stinge cu

nimic!!!). Apoi, finut, omogenizezi spuma de oua, pana obtii un aluat sanatos,

dar delicat de tarta. Ungi o tava cu unt (margarina), o tapetezi cu faina si

intinzi o jumatate din cantitatea de aluat. Asezi prunele (scurse bine de zeama

lasata) si le acoperi cu restul de aluat. Introduci in cuptorul fierbinte,

pentru circa 20 de minute. Stingi focul si mai lasi cateva minute in cuptor

(circa 5 minute). Dupa racirea completa portionezi in felii sanatoase si

servesti pur si simplu. Fara orice alt "aditiv'"! Este o savoare in sine!

Sfat: in loc de prune, puteti apela si la alte fructe autohtone (piersici, mere,

pere etc.) sau, daca bugetul va permite, la unele mai extravagante: nektarine,

ananas, kiwi...

Recomandare: pentru un iz mai proaspat, radeti putina coaja de lamaie si/sau

portocala in aluat. Totodata, puteti inobila umplutura cu bucati de nuci prajite

si maruntite.

Sugestie: faceti portie dubla, caci se evapora instantaneu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise