autor:

Ady

» » Dulciuri diverse

Tarta de...

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
 - pentru umplutura - 500 g prune, putin zahar, scortisoara, - pentru aluat - 2 oua, 3 linguri zahar tos, 3 linguri unt, (sau margarina universala pentru gatit), 10 linguri faina alba, putina sare, o, lingurita praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le

injumatatesti, scotand samburii. Presari putin zahar si scortisoara peste ele,

lasandu-le sa se insiropeze. Intre timp, separi ouale si bati albusurile spuma

cu zaharul, pana cand dispar cristalele si obtii o masa consistenta. Rand pe

rand, incorporezi galbenusurile. Untul (margarina) la temepratura camerei se

framanta cu faina, varful de cutit de sare si praful de copt (nu se stinge cu

nimic!!!). Apoi, finut, omogenizezi spuma de oua, pana obtii un aluat sanatos,

dar delicat de tarta. Ungi o tava cu unt (margarina), o tapetezi cu faina si

intinzi o jumatate din cantitatea de aluat. Asezi prunele (scurse bine de zeama

lasata) si le acoperi cu restul de aluat. Introduci in cuptorul fierbinte,

pentru circa 20 de minute. Stingi focul si mai lasi cateva minute in cuptor

(circa 5 minute). Dupa racirea completa portionezi in felii sanatoase si

servesti pur si simplu. Fara orice alt "aditiv'"! Este o savoare in sine!



Sfat: in loc de prune, puteti apela si la alte fructe autohtone (piersici, mere,

pere etc.) sau, daca bugetul va permite, la unele mai extravagante: nektarine,

ananas, kiwi...



Recomandare: pentru un iz mai proaspat, radeti putina coaja de lamaie si/sau

portocala in aluat. Totodata, puteti inobila umplutura cu bucati de nuci prajite

si maruntite.



Sugestie: faceti portie dubla, caci se evapora instantaneu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de... " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere acrisoare

Tarta cu mere acrisoare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu ciuperci si sunca

Tarta cu ciuperci si sunca

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 2 centimetri, si se aseaza in tava de

12 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 22 august 2011

    Ionela draga, se pare ca ai receptat mesajul subliminal... hahaha... Tarta este in general un banal si simplu desert, dar am indraznit sa insist asupra acestei retete, tocmai datorita accesibilitatii sale... Sa se poata bucura oricine de savoarea ei (fiecare dintre noi mai avem zile negre si aceasta tarta ne poate aduce un mic rasfat culinar, nu?!?)

  • ionela

    ionela (Chef de cuisine) , 22 august 2011

    Mmmm foarte buna , gustoasa si pentru bugetul tuturor :) ms .

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Hmmm... un asemenea elogiu din partea lui Teo este... mai mult decat generos... Mai ales ca nu am apelat la niciun subterfugiu comercial pentru a da o oarecare imperiala amprenta acestei tarte... Este simpla, delicioasa si... accesibila...!!! Nu veti fi dezamagiti!!!

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 16 august 2011

      Sidy draga, a fost pur si simplu sublim!!! Ieftin, savuros, apetisant si... ca la mama acasa...!!!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 16 august 2011

      Cred si eu ca s-a evaporat repede,stiu ce inseamna o prajitura cu fructe:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 august 2011

      Hmmmmmm da buna cred ca a fost !!! Ti-a mai ramas vre-un coltzuc ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  •  - pentru umplutura - 500 g prune
  • putin zahar
  • scortisoara
  • - pentru aluat - 2 oua
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 linguri unt
  • (sau margarina universala pentru gatit)
  • 10 linguri faina alba
  • putina sare
  • o
  • lingurita praf de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Ionela draga, se pare ca ai receptat mesajul subliminal... hahaha... Tarta este in general un banal si simplu desert, dar am indraznit sa insist asupra acestei retete, tocmai datorita accesibilitatii sale... Sa se poata bucura oricine de savoarea ei (fiecare dintre noi mai avem zile negre si aceasta tarta ne poate aduce un mic rasfat culinar, nu?!?)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu nutella