autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Tarta de curcan cu mere

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
Pentru aluat ai nevoie de:, , 1. 350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata), 2. 8-10 linguri de apa rece, 3. 200 gr unt rece, 4. putina sare, , Pentru umplutura:, , 1. 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan, taiate mai grosut, 2. 4 mere taiate cubulete, 3. 300 gr smantana usoara, 4. 150 ml lapte, 5. 2 oua, 6. un varf de cutit de praf de nucsoara, 7. putin unt de pus in tigaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Este o tarta pe care am mancat-o prima data la o prietena, delicioasa alternativa la mancarurile greoaie din preajma sarbatorilor. E foarte parfumata si usoara si, desi multora combinatia carne-fructe nu le suna prea simpatic, te asigur ca va schimba convingeri dintre cele mai statornice.

Aluatul:

Se amesteca toate ingredientele. La inceput arata ca niste cocoloase care nu se vor lega in veci dar dupa 2 minute de framantat ar trebui sa iti iasa un " biloi" care se deslipeste de pe marginea vasului. Apa sa o pui putin cate putin iar faina sa nu o pui chiar toata de la inceput, mai lasi nitica alaturi ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta - adica unul fraged si putin nisipos - este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

Umplutura:

Merele se calesc putin in tigaie cu un pic de unt. Feliile de jambon se perpelesc in alta tigaie, cat sa se rumeneasca, cateva secunde pe fiecare parte. Intinzi aluatul pe blatul de lucru, apoi il rulezi pe facalet si il asezi in tava tapetata cu hartie de copt (sau intr-o tava antiaderenta). Asezi suprapuse feliile de jambon, presari bucatelele de mar. Deasupra se torni amestecul obtinut din smantana cu laptele si cele 2 oua cu nucsoara. Dai la cuptor, la mijloc sau un rand mai jos de mijloc, la foc mediu (180 de grade) pentru 45 min sau pana se rumeneste cat vrei. Se poate servi atat calda cat si rece, personal rece o gasesc mai gustoasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de curcan cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tacos cu pui

Tacos cu pui

Taiati pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, acoperiti-l cu apa, adaugati dafinul, 1/2

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Clatite cu pui cu sote de legume (Irezistibil !!!)

Clatite cu pui cu sote de legume (Irezistibil !!!)

Din ou , apa minerala, 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, faiana si condimente se face o coca de

11 voturi    19 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    O delicateta ! si prezentarea este pe masura ! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    yami yami...:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 1. 350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata)
  • 2. 8-10 linguri de apa rece
  • 3. 200 gr unt rece
  • 4. putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 1. 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan
  • taiate mai grosut
  • 2. 4 mere taiate cubulete
  • 3. 300 gr smantana usoara
  • 4. 150 ml lapte
  • 5. 2 oua
  • 6. un varf de cutit de praf de nucsoara
  • 7. putin unt de pus in tigaie

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

O delicateta ! si prezentarea este pe masura ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Deliciu