Tarta de dovleac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta de dovleac

Ingrediente

  • - un aluat de tarta;
  • - dovleac ras;
  • - zahar;
  • - zahar vanilat;
  • - lapte;
  • - un galbenus de ou.

Mod de preparare

Cu un aluat de foietaj de-a gata, asteptand cuminte, frumos si respectuos sa fie pus la treaba, puteti sa faceti o minunatie de tarta. Dulce, aromata, frumoasa si gustoasa.

1. Intindeti aluatul cu mana (nu cu facaletul) in tava unsa cu unt.

2. Adaugati dovleac ras (CRUD !...fac o mica paranteza: de data aceasta il puneti crud pentru ca isi pastreaza si culoarea, dar are si timp suficient sa-si amestece aromele cu zaharul si laptele. Practic, fierbe in lapte).

3. Puneti zahar (am pus vreo 3 maini de zahar).

4. Adaugati o cana mare de lapte.

5. Cine doreste, poate sa adauge si zahar vanilat si scortisoara.

6. Din aluatul strans de pe margini faceti un rulou, il intindeti cu facaletul, apoi taiati cu cutitul fasii lungi si subtiri. Faceti un fel de grilaj pe tarta.

7. Ungeti grilajul cu galbenus de ou, ii va da o culoare foarte frumoasa.

Cu tavita in mana, va indreptati mandru catre cuptor (deja incalzit de vreo 10 minute), o bagati la caldurica si asteptati, salivand, sa fie gata si sa papati o felie. Asta am patit eu.

Ceva important: cand va decideti sa opriti focul, mai lasati tarta acolo cam 5 minute, sa nu treaca brusc la alta temperatura ca s-ar putea sa se supere si sa se urateasca numai asa, sa va faca in ciuda. Ideea e ca tartele necesita manevra asta, in felul acesta suprafata ramane compacta si nu scade nici umplutura.

P.S. Cat timp salivam asteptand, am facut floricica aceea tot din dovleac, mi-a luat cam 10 minute sa o pigulesc bine-bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise