Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru coaja de tarta:
  • 250 g faina;
  • 2-3 linguri zahar pudra;
  • 125 g unt de 82% grasime;
  • 1 galbenus;
  • 40 ml apa rece;
  • zeama de lamaie;
  • Pentru mouse-ul de fructe de padure:
  • 300g fructe de padure congelate;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingură apa;
  • 5g gelatina;
  • 150ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • Pentru jeleul de corcoduse:
  • 2 cani suc de corcoduse galbene;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 plic praf de budinca de vanilie;
  • Pentru bezeaua de decor:
  • 1 albus;
  • 4 linguri de zahar;
  • 40 ml apa;

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de tarta:

Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.

Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.

Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.

Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.

Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.

Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.

La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise