autor:

Patty_Patty

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2016

Ingrediente
Pentru coaja de tarta:, 250 g faina, 2-3 linguri zahar pudra, 125 g unt de 82% grasime, 1 galbenus, 40 ml apa rece, zeama de lamaie, Pentru mouse-ul de fructe de padure:, , 300g fructe de padure congelate, 2 linguri zahar, 1 lingură apa, 5g gelatina, 150ml smantana pentru frisca (35% grasime), Pentru jeleul de corcoduse:, 2 cani suc de corcoduse galbene, 2 linguri zahar pudra, 1 plic praf de budinca de vanilie, Pentru bezeaua de decor:, 1 albus, 4 linguri de zahar, 40 ml apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.
Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.
Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.
La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta cu crema in stil sah-mat

Torta cu crema in stil sah-mat

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza cele 2 tavi cu hartie de copt. In oala

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu kranz insiropat

Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele.

1 vot    0 comentarii
45 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru coaja de tarta:
  • 250 g faina
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 125 g unt de 82% grasime
  • 1 galbenus
  • 40 ml apa rece
  • zeama de lamaie
  • Pentru mouse-ul de fructe de padure:
  • 300g fructe de padure congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingură apa
  • 5g gelatina
  • 150ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • Pentru jeleul de corcoduse:
  • 2 cani suc de corcoduse galbene
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru bezeaua de decor:
  • 1 albus
  • 4 linguri de zahar
  • 40 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

66 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni