Tarta de lamaie cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta de lamaie cu bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):
  • 1. 250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli
  • 2. 125 gr unt
  • 3. 4 oua
  • 4. 390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva, in Carrefour)
  • 5. 150 ml suc de lamaie
  • 6. 200 gr zahar alb fin

Mod de preparare

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa le intorc bucuria chiar celor ce mi-au oferit-o preparandu-le aceasta tarta. As spune, dupa cat de repede au lucit in goliciunea lor farfuriile, ca bucatele regale au avut succes :).

Sunt retete deosebite, frumos ilustrate si explicate, alternand cu scurte istorisiri despre fiecare membru al familiei regale in parte. O carte pentru gurmanzi, pentru nostalgici, pentru cei care mai cred in printi si printese.

Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat.

Apoi prepari bezeau batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.

O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna!

(Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor