autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Tarta de lamaie cu bezea

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):, , 1. 250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli, 2. 125 gr unt, 3. 4 oua, 4. 390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva, in Carrefour), 5. 150 ml suc de lamaie, 6. 200 gr zahar alb fin

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

30 voturi

Mod de preparare

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa le intorc bucuria chiar celor ce mi-au oferit-o preparandu-le aceasta tarta. As spune, dupa cat de repede au lucit in goliciunea lor farfuriile, ca bucatele regale au avut succes :).
Sunt retete deosebite, frumos ilustrate si explicate, alternand cu scurte istorisiri despre fiecare membru al familiei regale in parte. O carte pentru gurmanzi, pentru nostalgici, pentru cei care mai cred in printi si printese.


Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat.

Apoi prepari bezeau batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.

O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna!

(Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de lamaie cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

    Arata foarte bine si cred ca e super delicioasa!

  • Fara foto

    Luvnrj Andreea , 02 noiembrie 2013

    today! 4 my little shazam Corinne :*

  • Fara foto

    Lavin , 06 septembrie 2013

    Doar lapte condensat ? Lapte direct de la sursa nu merge ?

    • Fara foto

      Ionela Miu Dinu , 06 septembrie 2013

      am si eu o intrebare :) crema din galbenusuri si laptele condensat, se face pe foc sau se pune peste blatul de biscuiti direct?

    • Fara foto

      Rodica Istrate , 04 iunie 2013

      See you aceasta tarta i-am cucerit pe toti cei care mi-au trecut pragul casei. M-au intrebat: Cum se numeste? Raspunsul meu a fost: Torta della Principessa Margarita di Romania. Acum toti mi-o cer see you acest nume.

    • Fara foto

      Unghii Gel Piatra Neamt , 29 mai 2013

      bune bune

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Delicioasa! Am primit de la Nico si eu cateva retete din Cartea regala si sunt"exquisite" ... La fel ca si Altetea Sa Regala Principesa Margareta de Romania, pe care am intalnit-o anul trecut la Amman si care este de o delicatete si o eleganta deosebita.

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Vi le impartasesc cu drag! Chiar am mai preparat vreo doua mancaruri din carticica, le voi publica in zilele ce urmeaza :)

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      reteta e super!cand mai experimentezi cate ceva din carte impartaseste cu noi!multumim!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      ce deliciu!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      mmmm ce bine arata*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):
  • 1. 250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli
  • 2. 125 gr unt
  • 3. 4 oua
  • 4. 390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva
  • in Carrefour)
  • 5. 150 ml suc de lamaie
  • 6. 200 gr zahar alb fin

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca e super delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu visine