Autor:
raluka (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011
Ingrediente
250gr foietaj, 2 mere, 2 plicuri de zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoara, , Pentru crema:, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, 100gr unt topit, 100gr zahar
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand bine toate ingredientele.Se amesteca continuu la foc mic timp de 10-15min.Se lasa sa se raceasca,amestecand rapid din cand in cand.Se intinde peste foietaj,fara sa ajunga la margini.Merele se curata(eu nu le-am curatat,pt ca am crezut ca au coaja frageda,dar m-am inselat:)) se scoate miezul,si se taie in feliute subtii.Se aranjeaza peste crema.Se da la cuptorul incins la 200ºC,timp de 10 min.Se scoate si se presara zaharul vanilat amestecat cu scortisoara.Se da din nou la cuptor pt alte 10-15min.Trebuie urmarita din cand in cand;daca se umfla o intepam cu un cutit,ca sa nu curga crema pe langa.Daca va plac prajiturile cu gust mai acrisor,tarta asta o sa va placa cu siguranta.POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Bradan Viorica , 20 august 2013
abea astept sa incerc sa o fac!
Mihaela Elena Andrei Ciubotaru , 25 mai 2013
eu o fac de foarte mult timp. e delicioasa!
MIHAELA (Bucatar) , 31 mai 2012
Reteta este extraordinara. Acum mai depinde si cine o prepara. Eu am probat-o pe meleagurile ei natale si era una dintre preferatele mele. Sa aveti pofta!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011
Ceva asa de bun nu as rata...