autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Tarta de pere cu fistic

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
Aluat (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm):, , 1. 100 gr unt, 2. 200 gr faina si inca 1-2 linguri pentru blatul de lucru, 3. 40 gr zahar, 4. 1 galbenus, 5. o lingurita esenta de rom dizolvata in 2 linguri de apa, , Compozitie:, , 1. 7 pere medii, 2. 2 mere, 3. 5-6 linguri nectar de pere, 4. un varf de cutit de scortisoara, 5. sucul de la o lamaie, 6. 3-4 linguri de fistic tocat mai mare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Ieri, m-am trezit cu noaptea-n cap, plina de energie si-am facut o tarta cu pere, dulce-acrisoara, savurata pe-ndelete cu cafeluta de dimineata. Apoi s-a pus pe o rapaiala de vara, ploaie cu bulbuci, scurta si-mbufnata si fix cand credeam ca planurile mele de duminica s-au naruit, a dat iarasi soarele. Asa ca mi-am luat jumatatea la brat, ne-am spus "tu" - vorba cantecului - si am pornit la plimbare prin parc. Am lenevit pe o bancuta citind si razand, am pus tara la cale si cu aparatul atarnat de gat am fotografiat tot ce misca, fiecare boboc, un bunic plimbandu-si nepotelul sau nepotica, orice floare, mugur, gaza microscopica, ca-n poezia lui Topirceanu. Dupa minutiosul recensamant floral, zau ca-mi venea sa-mi las balta toate interesele si sa mai stau asa, cu fundu-n iarba si ochii-n cer inca vreo jumatate de zi :).

De ajuns cu vorbaria, iata si reteta!


Pentru aluat pui intr-un vas toate ingredientele (reci) si le framanti pana cand aluatul devine lucios si omogen. Invelesti in folie de plastic si pui la frigider pentru 30 min. Intre timp cureti fructele. Merele si doua dintre pere le tai mai marunt si le pui intr-o craticioara, impreuna cu nectarul, sucul de lamaie si scortisoara. Pui sa fiarba, cu capac deasupra, la foc mic, cam 10 min. Apoi dai capacul la o parte si mai lasi inca 15 min, pana obtii un piure. Din cand in cand mai amesteci ca sa nu se lipeasca iar la final pasezi bucatile ramase intregi cu o furculita. Lasi sa se raceasca putin.

Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca la 200 de grade.

Scoti aluatul din frigider, il intinzi pe blatul de lucru pudrat cu faina, il rulezi pe facalet si il derulezi peste forma de tarta. Adaugi piureul, restul de 5 pere le tai felii si le asezi deasupra. Pui tarta la cuptor 30-35 min. iar cand o scoti, presari si fisticul tocat. Servesti rece, eventual cu inghetata alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pere cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite gratinate

Clatite gratinate

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Mixam ouale cu un strop de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam incontinuate circa 10 min. Amestecam

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Minunata si povestea si tarta ! Excelenta chiar.... Eu am mai servit azi o portie din ea....hi, hi, hi....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Superb: reteta, prezentare,primavara...*****

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm):
  • 1. 100 gr unt
  • 2. 200 gr faina si inca 1-2 linguri pentru blatul de lucru
  • 3. 40 gr zahar
  • 4. 1 galbenus
  • 5. o lingurita esenta de rom dizolvata in 2 linguri de apa
  • Compozitie:
  • 1. 7 pere medii
  • 2. 2 mere
  • 3. 5-6 linguri nectar de pere
  • 4. un varf de cutit de scortisoara
  • 5. sucul de la o lamaie
  • 6. 3-4 linguri de fistic tocat mai mare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sidy (Chef de cuisine)

Minunata si povestea si tarta ! Excelenta chiar.... Eu am mai servit azi o portie din ea....hi, hi, hi....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema