Tarta de varza acra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 250 g faina, 100 g unt, sare, putina faina pentru planseta. Umplutura: 600 g varza acra, 100 g slaninuta afumata (taiata felii), 1 lingurita anason, 3 oua, 200 g frisca batuta, sare, piper, nucsoara, 200 g cascaval.
  • (pentru 8 bucati)

Mod de preparare

Aluatul: Se framanta un aluat neted din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si 4 linguri de apa rece. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie subtire pe tabla de prajituri data cu putina faina si se asaza intr-o forma de tarta (28 cm diametru), avand grija sa acopere si marginile. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace cca 15 minute in cuptorul incins in prealabil.

Umplutura: Se stoarce bine varza acra si se taie fideluta. Se amesteca cu felioarele de slaninuta si anasonul. Se bat ouale, se incorporeaza frisca si se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se intinde umplutura de varza peste foaia de aluat si se toarna deasupra ouale amestecate cu frisca. Se presara cascavalul ras si se baga la cuptor. Se coace - la aceeasi temperatura - circa 45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise