autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Tarta de varza acra

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 250 g faina, 100 g unt, sare, putina faina pentru planseta. Umplutura: 600 g varza acra, 100 g slaninuta afumata (taiata felii), 1 lingurita anason, 3 oua, 200 g frisca batuta, sare, piper, nucsoara, 200 g cascaval., (pentru 8 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se framanta un aluat neted din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si 4 linguri de apa rece. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie subtire pe tabla de prajituri data cu putina faina si se asaza intr-o forma de tarta (28 cm diametru), avand grija sa acopere si marginile. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace cca 15 minute in cuptorul incins in prealabil.

Umplutura: Se stoarce bine varza acra si se taie fideluta. Se amesteca cu felioarele de slaninuta si anasonul. Se bat ouale, se incorporeaza frisca si se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se intinde umplutura de varza peste foaia de aluat si se toarna deasupra ouale amestecate cu frisca. Se presara cascavalul ras si se baga la cuptor. Se coace - la aceeasi temperatura - circa 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de varza acra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Ardei gras umplut cu branza

Ardei gras umplut cu branza

Se spala ardeii si se taie pe lung in jumatati, dupa care pregatim crema de branza cu verdeata. Se

4 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 250 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • putina faina pentru planseta. Umplutura: 600 g varza acra
  • 100 g slaninuta afumata (taiata felii)
  • 1 lingurita anason
  • 3 oua
  • 200 g frisca batuta
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 200 g cascaval.
  • (pentru 8 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu branza si rosii