Tartă delicioasă à la Bunica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță zahăr vanilinat
  • 100 gr nucă de cocos
  • Pentru cremă:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Fructe și alte ingrediente:
  • 300 gr prune
  • 200 gr pere
  • 100 gr caise
  • 5 linguri dulceață de vișine
  • 1 banană
  • 100 gr nuci
  • 1 linguriță miere de salcâm

Mod de preparare

Prepararea blatului:

După separarea albușurilor de gălbenușuri, cele dintâi se amestecă cu 6 linguri zahăr (preferabil cu ajutorul mixerului sau al telului) pănă la obținerea unei spume consistente. În continuare se adauga gălbenușurile mixându-se ușor până la încorporarea acestora. Este esențial să adaugăm puțină scorțișoară și zahăr vanilinat. De asemenea, adăugarea nucii de cocos va oferi o savoare deosebită prăjiturii preparate. Acum este momentul în care adăugăm fructele noastre preferate. Eu am dorit inițial să pregătesc o tartă de vișine însă, având în vedere că am primit cadou câteva prune și pere și au mai rămas câteva caise în frigider, m-am gândit să încerc o nouă rețetă și nu am regretat deloc.

Astfel, am scos sâmburii tuturor fructelor, am curățat perele iar apoi le-am tăiat felii și bucățele mai mici. Acestea au fost adăugate în interiorul blatului și amestecate cu grijă până când fructele nu au mai fost vizibile. De asemenea am adăugat și nucile, întregi pe cât posibil, pentru un gust crocant. Înainte de introducerea blatului în cuptor, puteti adăuga căteva lingurițe de dulceață de vișine la suprafața acestuia pentru un gust deosebit. Puteți alege orice alte fructe proaspete: căpșuni, zmeură, mere, cireșe. Vor fi la fel de delicioase.

După încălzirea cuptorului, am turnat blatul într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină iar apoi am lăsat blatul la copt la foc mic (sau mediu în funcție de caracteristicile cuptorului fiecăruia) până când acesta s-a rumenit.

Prepararea cremei pentru ornat:

Am preparat rețeta mamei mele care este preferata mea. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu 6 linguri de zahăr până când acestea au consistența unei spume de culoare foarte deschisă. În continuare se așează pe aburi până la întărirea acesteia și obținerea unei creme spumoase. Apoi se lasă la răcit. În final, adăugăm scorțișoara pentru accentuarea aromei sale.

Ornarea tartei preparate à la Bunica (doar la bunica am mai gustat o astfel de tartă):

După răcirea și așezarea blatului pe platoul pentru prăjituri, acesta este ornat cu crema preparată mai sus. Pentru netezirea suprafeței ornate, ne asigurăm că lingura utilizată pentru aceasta a fost umezită înainte. Pentru a oferi un aspect cât mai plăcut tartei de fructe, o vom orna cu dulceață de vișine, banane tăiate rondele și aranjate în formă de floare sau orice alte fructe la alegere. În final, o vom presăra cu nucă de cocos, scorțișoară și vom aduga puțină esență de vanilie și miere de salcâm pentru a defini o aromă deosebită a acesteia. Rezultatul a fost deosebit. Prăjiturica mea a fost neașteptat de apreciată. Vă recomand să o încercați în special în aceste zile toride întrucât, fiind puțin acrișoară, conferă o senzație răcoritoare.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise