autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta deosebita cu piersici

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
Cantitati pentru 6 portii:, , 6 piersici cojite taiate in felii subtiri, , 1 pahar de zahar brun, , 1lingurita scortisoara, , esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie, , , , Pentru aluat:, , 1 pahar de faina, , 1lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat, , 3linguri zahar brun, , 4linguri de unt moale, , 2/3 pahar de lapte batut, , , , Pentru ornat:, , 3 linguri de zahar brun, , 6 linguri de smantina proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta tarta se poate pregati in tavite personala sau intr-o tava de pairex de 24 cm.

Se amesteca zaharul cu scortisoara si vanilia si se presoara peste piersici.

Se unge bine payrexul cu unt si se aseaza frumos feliile de piersici si le da-m la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 8 minute.

Intre timp pregatim aluatul, se amesteca faina cu praf de copt si bicarbonat, se adauga untul si se face faramituri de aluat dupa care adaugam laptele acru si amestecam bine pina optinem un aluat omogen. Se toarna peste piersici se niveleaza si se presoara deasupra cu zahar brun. Se da din nou la cuptor ptr 15 minute pina se aureste aluatul si coptura este gata. Se serveste caldut cu putina smantina rece. Este preferabil de facut portii personala caci prajitura nu se poate taia felii ci se poate scoate cu o lingura. Este usoara de pregatit si foarte gustoasa si se poate pregati cu diferite fructe. Eu am pregatit-o cu prune si a iesit minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta deosebita cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte si fructe confiate

Orez cu lapte si fructe confiate

Se taie cubulete fructele confiate. Se spala bine cele 2 cani de orez, iar cei 2 litri de lapte se

5 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura tare gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Sunt sigura ca este o prajiturica delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 portii:
  • 6 piersici cojite taiate in felii subtiri
  • 1 pahar de zahar brun
  • 1lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie
  • Pentru aluat:
  • 1 pahar de faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3linguri zahar brun
  • 4linguri de unt moale
  • 2/3 pahar de lapte batut
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri de zahar brun
  • 6 linguri de smantina proaspata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O prajitura tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clafoutis cu cacao, visine si capsune