autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta deosebita cu piersici

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
Cantitati pentru 6 portii:, , 6 piersici cojite taiate in felii subtiri, , 1 pahar de zahar brun, , 1lingurita scortisoara, , esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie, , , , Pentru aluat:, , 1 pahar de faina, , 1lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat, , 3linguri zahar brun, , 4linguri de unt moale, , 2/3 pahar de lapte batut, , , , Pentru ornat:, , 3 linguri de zahar brun, , 6 linguri de smantina proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta tarta se poate pregati in tavite personala sau intr-o tava de pairex de 24 cm.

Se amesteca zaharul cu scortisoara si vanilia si se presoara peste piersici.

Se unge bine payrexul cu unt si se aseaza frumos feliile de piersici si le da-m la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 8 minute.

Intre timp pregatim aluatul, se amesteca faina cu praf de copt si bicarbonat, se adauga untul si se face faramituri de aluat dupa care adaugam laptele acru si amestecam bine pina optinem un aluat omogen. Se toarna peste piersici se niveleaza si se presoara deasupra cu zahar brun. Se da din nou la cuptor ptr 15 minute pina se aureste aluatul si coptura este gata. Se serveste caldut cu putina smantina rece. Este preferabil de facut portii personala caci prajitura nu se poate taia felii ci se poate scoate cu o lingura. Este usoara de pregatit si foarte gustoasa si se poate pregati cu diferite fructe. Eu am pregatit-o cu prune si a iesit minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta deosebita cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonacei cu nuca

Cozonacei cu nuca

Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca

15 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura tare gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Sunt sigura ca este o prajiturica delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 portii:
  • 6 piersici cojite taiate in felii subtiri
  • 1 pahar de zahar brun
  • 1lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie
  • Pentru aluat:
  • 1 pahar de faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3linguri zahar brun
  • 4linguri de unt moale
  • 2/3 pahar de lapte batut
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri de zahar brun
  • 6 linguri de smantina proaspata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O prajitura tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu merisoare