autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta deosebita cu piersici

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
Cantitati pentru 6 portii:, , 6 piersici cojite taiate in felii subtiri, , 1 pahar de zahar brun, , 1lingurita scortisoara, , esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie, , , , Pentru aluat:, , 1 pahar de faina, , 1lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat, , 3linguri zahar brun, , 4linguri de unt moale, , 2/3 pahar de lapte batut, , , , Pentru ornat:, , 3 linguri de zahar brun, , 6 linguri de smantina proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta tarta se poate pregati in tavite personala sau intr-o tava de pairex de 24 cm.

Se amesteca zaharul cu scortisoara si vanilia si se presoara peste piersici.

Se unge bine payrexul cu unt si se aseaza frumos feliile de piersici si le da-m la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 8 minute.

Intre timp pregatim aluatul, se amesteca faina cu praf de copt si bicarbonat, se adauga untul si se face faramituri de aluat dupa care adaugam laptele acru si amestecam bine pina optinem un aluat omogen. Se toarna peste piersici se niveleaza si se presoara deasupra cu zahar brun. Se da din nou la cuptor ptr 15 minute pina se aureste aluatul si coptura este gata. Se serveste caldut cu putina smantina rece. Este preferabil de facut portii personala caci prajitura nu se poate taia felii ci se poate scoate cu o lingura. Este usoara de pregatit si foarte gustoasa si se poate pregati cu diferite fructe. Eu am pregatit-o cu prune si a iesit minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta deosebita cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saratele

Saratele

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. Adaugam margarina (de la

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Amestecam branza cu zaharul,oul, coaja de lamaie si vanilia apoi adaugam faina si grisul. Modelam

39 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura tare gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Sunt sigura ca este o prajiturica delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 6 portii:
  • 6 piersici cojite taiate in felii subtiri
  • 1 pahar de zahar brun
  • 1lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie sau 1lingurita de boabe de vanilie
  • Pentru aluat:
  • 1 pahar de faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3linguri zahar brun
  • 4linguri de unt moale
  • 2/3 pahar de lapte batut
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri de zahar brun
  • 6 linguri de smantina proaspata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O prajitura tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de Craciun