autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta fina cu caise si rozmarin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,, 1 pachet aluat de foitaj, , 150 g zahar pudra, , 50 g unt, , 2 crengute de rozmarin, , 1 lingurita ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade. Despicati putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi. Acoperiti fundul si peretii unei forme de tarta cu aluatul de foitaj, intepati-l cu o furculita si asezati pe toata suprafata caisele intregi si la mijloc crengutele de rozmarin. Presarati deasupra zaharul pudra, puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt, bagati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 15 minute. Cand aluatul a crescut suficient, scoateti tarta din cuptor, puneti peste ea o tava de prajitura unsa cu ulei si rasturnati ambele tavi, astfel ca tarta sa ramana pe tava cu caisele in jos. Sfaramati aluatul copt cu fundul unei cratite, pentru a forma o galeta rotunda si frumoasa si dati-o la cuptor inca un sfert de ora. Dupa ce o scoateti din cuptor, desprindeti-o de pe margini cu o spatula si rasturnati-o (cu caisele in sus) pe un platou. Serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina cu caise si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu frisca si capsune

Prajitura cu frisca si capsune

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam frisca lichida si esenta de rom

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o

12 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
SALAM DE BISCUITI