autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta fina cu caise si rozmarin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,, 1 pachet aluat de foitaj, , 150 g zahar pudra, , 50 g unt, , 2 crengute de rozmarin, , 1 lingurita ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade. Despicati putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi. Acoperiti fundul si peretii unei forme de tarta cu aluatul de foitaj, intepati-l cu o furculita si asezati pe toata suprafata caisele intregi si la mijloc crengutele de rozmarin. Presarati deasupra zaharul pudra, puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt, bagati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 15 minute. Cand aluatul a crescut suficient, scoateti tarta din cuptor, puneti peste ea o tava de prajitura unsa cu ulei si rasturnati ambele tavi, astfel ca tarta sa ramana pe tava cu caisele in jos. Sfaramati aluatul copt cu fundul unei cratite, pentru a forma o galeta rotunda si frumoasa si dati-o la cuptor inca un sfert de ora. Dupa ce o scoateti din cuptor, desprindeti-o de pe margini cu o spatula si rasturnati-o (cu caisele in sus) pe un platou. Serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina cu caise si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

173 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe

10 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Smochine in sirop de vin rosu