autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta fina cu caise si rozmarin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,, 1 pachet aluat de foitaj, , 150 g zahar pudra, , 50 g unt, , 2 crengute de rozmarin, , 1 lingurita ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade. Despicati putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi. Acoperiti fundul si peretii unei forme de tarta cu aluatul de foitaj, intepati-l cu o furculita si asezati pe toata suprafata caisele intregi si la mijloc crengutele de rozmarin. Presarati deasupra zaharul pudra, puneti din loc in loc cate-o bucatica de unt, bagati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 15 minute. Cand aluatul a crescut suficient, scoateti tarta din cuptor, puneti peste ea o tava de prajitura unsa cu ulei si rasturnati ambele tavi, astfel ca tarta sa ramana pe tava cu caisele in jos. Sfaramati aluatul copt cu fundul unei cratite, pentru a forma o galeta rotunda si frumoasa si dati-o la cuptor inca un sfert de ora. Dupa ce o scoateti din cuptor, desprindeti-o de pe margini cu o spatula si rasturnati-o (cu caisele in sus) pe un platou. Serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina cu caise si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna cotta

Panna cotta

Se pune pe foc intr-un vas smantana, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si se lasa doar

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise,
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Harisi-prajitura arabeasca