autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta fina italieneasca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 2 rosii mari, , 1 bucata de parmezan (30 g), , 4 felii subtiri de jambon, , 4 linguri ulei de masline, , 6 frunzulite de busuioc, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.. Intindeti aluatul, imbracati cu el o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt si indoiti circa 3 cm din margini, formand un sul pe care-l apasati cu degetele. Intepati aluatul, din loc in loc, cu furculita.
Spalati rosiile, stergeti-le, taiati-le rondele fine si asezati-le - in forma de rozeta - peste aluat. Presarati sare si piper. Taiati din parmezan cateva fasii subtiri - pentru decor -, iar restul dati-l pe razatoare si presarati-l peste tarta.
Stropiti tarta cu putin ulei si dati-o 25 de minute la cuptor. Lasati-o putin sa se raceasca, ornati-o cu feliile de jambon (rulate), fasiile de parmezan si frunzulitele de busuioc si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina italieneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi noi gratinati

Cartofi noi gratinati

Decojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Preparare Se fierb cartofii in coaja , se curata ,se dau prin masina de tocat ,separate cele doua

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 rosii mari
  • 1 bucata de parmezan (30 g)
  • 4 felii subtiri de jambon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 frunzulite de busuioc
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei