autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta fina italieneasca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 2 rosii mari, , 1 bucata de parmezan (30 g), , 4 felii subtiri de jambon, , 4 linguri ulei de masline, , 6 frunzulite de busuioc, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.. Intindeti aluatul, imbracati cu el o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt si indoiti circa 3 cm din margini, formand un sul pe care-l apasati cu degetele. Intepati aluatul, din loc in loc, cu furculita.
Spalati rosiile, stergeti-le, taiati-le rondele fine si asezati-le - in forma de rozeta - peste aluat. Presarati sare si piper. Taiati din parmezan cateva fasii subtiri - pentru decor -, iar restul dati-l pe razatoare si presarati-l peste tarta.
Stropiti tarta cu putin ulei si dati-o 25 de minute la cuptor. Lasati-o putin sa se raceasca, ornati-o cu feliile de jambon (rulate), fasiile de parmezan si frunzulitele de busuioc si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina italieneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Risotto cu ceapa verde

Risotto cu ceapa verde

Ceapa verde se curata si se spala, se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 rosii mari
  • 1 bucata de parmezan (30 g)
  • 4 felii subtiri de jambon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 frunzulite de busuioc
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chec mozaic