autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta fina italieneasca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj, , 2 rosii mari, , 1 bucata de parmezan (30 g), , 4 felii subtiri de jambon, , 4 linguri ulei de masline, , 6 frunzulite de busuioc, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.. Intindeti aluatul, imbracati cu el o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt si indoiti circa 3 cm din margini, formand un sul pe care-l apasati cu degetele. Intepati aluatul, din loc in loc, cu furculita.
Spalati rosiile, stergeti-le, taiati-le rondele fine si asezati-le - in forma de rozeta - peste aluat. Presarati sare si piper. Taiati din parmezan cateva fasii subtiri - pentru decor -, iar restul dati-l pe razatoare si presarati-l peste tarta.
Stropiti tarta cu putin ulei si dati-o 25 de minute la cuptor. Lasati-o putin sa se raceasca, ornati-o cu feliile de jambon (rulate), fasiile de parmezan si frunzulitele de busuioc si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina italieneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Cum se prepara broccoli la abur: Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 rosii mari
  • 1 bucata de parmezan (30 g)
  • 4 felii subtiri de jambon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 frunzulite de busuioc
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Snitele din dovlecei cu cascaval si marar