autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta flan cu fructe

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2011

Ingrediente
ptr aluat, 23/4 pahar faina, 170 ml smantana, 250 gr unt, , ptr crema, 4pahare lapte, 1pahar zahar, 1zahar vanilat, 3galbenuse, 3/4pahar amidon de porumb, 1kg de caise sau prune sau alt fruct de sezon, 50gr de migdale albe feliate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim aluatul la robotul de bucatarie si lasam ptr o ora in frigider.
Pregatim crema-Intr-o cratita punem la incalzit 3pahare de lapte cu paharul de zahar si zaharul vanilat.
Intr-un bol amestecam galbenusele cu lapte si cu amidon cind laptele incepe sa fiarba luam putin din laptele cald si amestecam cu compozitia de galbenuse-egalizare de temperatura-dupa care lasam toata compozitia pe foc mic amestecand incontinuu pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava rotunda ungem cu putin ulei si din jumatate de aluat se intinde o foaie care sa acopere baza si laturile tavii.Turnam o parte din crema pe aluat presaram caisele care sint despartite si presarate cu putin zahar,dupa care acoperim cu restul de crema.
Se orneaza cu migdale albe si se da la cuptor la 200 de grade 30-40 de minute sau pina aluatul este bine auriu si scobitoarea iese uscata.Se poate presara cu putin zahar pudra.Este o tarta foarte gustoasa si potrivita la anotimp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta flan cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat

21 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 23/4 pahar faina
  • 170 ml smantana
  • 250 gr unt
  • ptr crema
  • 4pahare lapte
  • 1pahar zahar
  • 1zahar vanilat
  • 3galbenuse
  • 3/4pahar amidon de porumb
  • 1kg de caise sau prune sau alt fruct de sezon
  • 50gr de migdale albe feliate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Estonian Kringel