Mai întâi va trebui sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm
si fundul detasabil. Se face cu aluat de tarta. Apoi încingeti cuptorul la 180 grade C
si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când capata o culoare auriu-deschis.
Scoateti forma din cuptor, puneti-o deoparte si mariti temperatura la 200°C.
Într-o cratita cu peretii înalti si fundul gros, cu capac, topiti untul la foc mic. Crestati
în lungime batoancle de vanilie si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit.
(puteti cufunda batoanele în borcanul cu zahar si veti obtine niste zahar vanilat
delicios.) Adaugati semintele de vanilie la untul topit si amestecati. Mai lasati
1 minut pe foc mic, apoi adaugati orezul împreuna cu zaharul si coaja de port ocale.
Mariti flacara la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati
pâna când vinul a scazut aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin.
Fierbeti orezul la foc mic timp de 15 minute, amestecând cât mai des. Nu trebuie
sii se înmoaie foarte tare, fiindca o sa mai fiarba si în cuptor, dar trebuie sa fie destul
de lichid. Lasati budinca de orez sa se r,iceasca putin, apoi adaugati ouale batute.
Turnati orezul peste aluat, presarati deasupra zahar pudra si coaceti timp de 20 de
minute, pâna când aluatul devine auriu. Tarta e delicioasa cu frisca si presaraui cu
coaja de portocala.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii