Pregatim aluatul cu o zi inainte.
Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.
Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.
Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa.
Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa.
Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.
Pornim cuptorul.
Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla.
Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie "brodata".
Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 - 25 minute maxim.
Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat.
Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii