Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Aluat: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou. Crema: 1 kg prune, 3 linguri apa, 100 g zahar, 2 linguri faina, 6 foi gelatina, frisca pentru decor.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se intinde in forma de tarta si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca. Prunele se macina si se amesteca cu zaharul si apa. Se pun la fiert, se adauga faina si se amesteca pentru a nu se face cocoloase. Se lasa sa se lege bine compozitia apoi se ia de pe foc si se raceste. Se dizolva gelatina si se amesteca cu prunele. Se pune pe blat crema si se da 3 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu prune glazurate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate