autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta gascona cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 220 g faina, , 60 g zahar tos, , 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, , 50 g migdale pisate fin, , 1 ou., Pentru garnitura: 2 oua, , 3 mere, , 30 g unt, , 150 g prune uscate (fara samburi), , 4 linguri coniac, , 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), , 50 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - - Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180°C si preparati garnitura. - Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte. - Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta gascona cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală: Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar tos
  • 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 50 g migdale pisate fin
  • 1 ou.
  • Pentru garnitura: 2 oua
  • 3 mere
  • 30 g unt
  • 150 g prune uscate (fara samburi)
  • 4 linguri coniac
  • 40 g smantana groasa (frisca nebatuta)
  • 50 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Eclere