autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta gascona cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 220 g faina, , 60 g zahar tos, , 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, , 50 g migdale pisate fin, , 1 ou., Pentru garnitura: 2 oua, , 3 mere, , 30 g unt, , 150 g prune uscate (fara samburi), , 4 linguri coniac, , 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), , 50 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - - Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180°C si preparati garnitura. - Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte. - Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta gascona cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bile cu vişine şi Oreo

Bile cu vişine şi Oreo

Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul robotului de bucătărie şi se amestecă cu crema de brânză. Ce

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Turta cu rom si dovleac

Turta cu rom si dovleac

Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 220 g faina
  • 60 g zahar tos
  • 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 50 g migdale pisate fin
  • 1 ou.
  • Pentru garnitura: 2 oua
  • 3 mere
  • 30 g unt
  • 150 g prune uscate (fara samburi)
  • 4 linguri coniac
  • 40 g smantana groasa (frisca nebatuta)
  • 50 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele