autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Prajituri

Tarta Happy Valentine’s Day

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
Aluat, 2 cani de faina, 1 pachet de unt, 1 praf de sare, , Umplutura, ½ pachet budinca de vanilie, ½ pachet budinca de capsuni, 100-150 ml de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, Fructe, 1-2 mere, 2 kiwi, 2 mandarine, 5-6 capsuri, ¼ de fruct de rodie(semintele)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dup ace se omogenizeaza inredientele, se face ca un bulgaras se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider 30 minute.
Se va trece la pregatirea umpluturii, se pune praful de budinca dupa care se pune 100-150 ml de lapte se adauga zaharul si se amesteca la robot aproximativ 10 minute, dupa care se adauga oule pe rand si se continua amestecarea inca 1o minute.
Trecem la pregatirea fructelor se curata de coaja kiwi si mandarinele, se taie in rondele kiwi si mandarinele se lasa felii se taie merele(nu se curate de coaja)in felii subtirii.
Se scoate aluatul de la frigider, se unge un pic forma si se tapeteaza cu faina, se-ntinde coca rezultata in forma si se aranjeaza pe margini cu ajutorul unei furculite ca in imaginile alaturate. Se pun merele, se adauga compozitia se pun mandarine, kiwi si la sparsit se decoreaza cu capsuni, se da la cuptor, in primele 10 minute nu se deschide usa cuptorului dupa care se poate verifica cand este facuta poate fi 25-40 de minute in functie de cuptorul fiecaruia. Dupa ce tarta este gata se mai lasa 5 minute in cuptor dupa care se poate scoate si pudra daca dorim cu zahar pudra sau putem folosii diferite topping-uri dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna si Happy Valentine’s Day, ideea prepararii acestei tarte mi-a venit dupa ce am discutat cu Roberta Epure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Happy Valentine’s Day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Nemaipomenita de sf valentin.............felicitari.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Cred ca a fost un deliciu.Felicitari.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    speciala tarta ta ,iar umplutura de fructe variate cred ca e minunatie.Felicitari.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Buna!Felicitari!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Lumi, multumesc am facut corectia o sa apara modificarea, multumesc mult.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      nu am folosit niciodata aluat ca asta.nu e prea crocant? la multi ani de valentine's day

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      e foaret apreciata de aceasta zi! Nicoleta, vezi ca ai scris ca se baga in folie de plastic la cuptor ,in loc de congelator!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Hmmm,ce bunatate !!!Sa fii iubita !!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      O tarta inimosa si tare gustoasa :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Felcitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 cani de faina
  • 1 pachet de unt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • ½ pachet budinca de vanilie
  • ½ pachet budinca de capsuni
  • 100-150 ml de lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • Fructe
  • 1-2 mere
  • 2 kiwi
  • 2 mandarine
  • 5-6 capsuri
  • ¼ de fruct de rodie(semintele)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Alice85 (Chef de cuisine)

Nemaipomenita de sf valentin.............felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu caise