autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta Makruska

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
100 gr unt, 1/2 pahar zahar,putina sare, 1 + 3/4 pahar faina, 1 ou, 3linguri apa gheata(foarte rece), , ptr umplutura, 6oua, 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar, 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate), 1 lingurita de scortisoara, putina nucsoara, 1lingura rom sau koniak, putina esenta de migdale, , ptr ornat, ciocolata alba sau amara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider.



Umplutura



Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si dupa aceea am adaugat galbenusul si restul ingridentelor.



Se unge o tava de tarta(eu ma folosesc de tavi din silicon sint foarte practice)si am asezat aluatul inauntru.Am turnat compozitia umplaturii deasupra si am nivelat usor.Se coace la 150 de grade o ora sau pina cind umplutura este uscata si tarta coapta.

Am topit ciocolata alba la ben marin si am ornat prajitura cu ea.Este foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Makruska" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosele cu rom

Gogosele cu rom

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca impreuna cu praf de copt,se adauga rom,oua,sare si

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu lavanda

Biscuiti cu lavanda

Ce poate fi mai frumos decat miros de biscuiti proaspat scosi din cuptor duminica dimineata? Cele

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 17 iunie 2017

    Nu n-ai inteles bine cantitatea este un pahar si inca 3/4 de pahar de faina ptr alauat/

  • Fara foto

    Cata , 13 iunie 2017

    Buna, Este corecta cantitatea de faina 13/4 adica 3 pahare si un sfert? Multumesc.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 martie 2015

    Este putin zahar in aluat si zahar in crema dar prajitura nu este asa dulce poci schimba cu zahar brun sau in loc de ciocolata alba poci folosi ciocolata amaruie .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar zahar,putina sare
  • 1 + 3/4 pahar faina
  • 1 ou
  • 3linguri apa gheata(foarte rece)
  • ptr umplutura
  • 6oua
  • 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar
  • 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • putina nucsoara
  • 1lingura rom sau koniak
  • putina esenta de migdale
  • ptr ornat
  • ciocolata alba sau amara

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori

Nu n-ai inteles bine cantitatea este un pahar si inca 3/4 de pahar de faina ptr alauat/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu stafide