autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tarta Makruska

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
100 gr unt, 1/2 pahar zahar,putina sare, 1 + 3/4 pahar faina, 1 ou, 3linguri apa gheata(foarte rece), , ptr umplutura, 6oua, 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar, 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate), 1 lingurita de scortisoara, putina nucsoara, 1lingura rom sau koniak, putina esenta de migdale, , ptr ornat, ciocolata alba sau amara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider.



Umplutura



Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si dupa aceea am adaugat galbenusul si restul ingridentelor.



Se unge o tava de tarta(eu ma folosesc de tavi din silicon sint foarte practice)si am asezat aluatul inauntru.Am turnat compozitia umplaturii deasupra si am nivelat usor.Se coace la 150 de grade o ora sau pina cind umplutura este uscata si tarta coapta.

Am topit ciocolata alba la ben marin si am ornat prajitura cu ea.Este foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Makruska" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Trufe cu dovleac

Trufe cu dovleac

Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar,din cele 40 de grame. Merele se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 17 iunie 2017

    Nu n-ai inteles bine cantitatea este un pahar si inca 3/4 de pahar de faina ptr alauat/

  • Fara foto

    Cata , 13 iunie 2017

    Buna, Este corecta cantitatea de faina 13/4 adica 3 pahare si un sfert? Multumesc.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 martie 2015

    Este putin zahar in aluat si zahar in crema dar prajitura nu este asa dulce poci schimba cu zahar brun sau in loc de ciocolata alba poci folosi ciocolata amaruie .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar zahar,putina sare
  • 1 + 3/4 pahar faina
  • 1 ou
  • 3linguri apa gheata(foarte rece)
  • ptr umplutura
  • 6oua
  • 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar
  • 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • putina nucsoara
  • 1lingura rom sau koniak
  • putina esenta de migdale
  • ptr ornat
  • ciocolata alba sau amara

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori

Nu n-ai inteles bine cantitatea este un pahar si inca 3/4 de pahar de faina ptr alauat/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Esenta naturala din coji de portocale