autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Tarta "Martisor"

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2012

Ingrediente
La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 Martie !, , , 300g faina, 1 plic praf de copt, 100ml suc natural de rodie, 100g zahar, ½ lingurita colorant rosu, 150g margarina topita, Pt umplut:, 600g branza dulce de vaci, 200ml frisca lichida, 1 plic gelatina, 50g zahar pudra, 1 lingurita extract de vanilie, Pt décor, Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, cernem faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.
Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.
Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.
Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.
Intre timp punem gelatin la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.
Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Martisor"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Hi Hat Cupcakes

Hi Hat Cupcakes

Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi dupa care o lasam deoparte sa se racoreasca. Faina o

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro Separam albusurile de

27 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Foarte apetisanta!***** O primavara minunata draga prietena!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Cat de frumoasa este... La multi ani de ziua femeii scumpa Lia!

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Arata minunat*****!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 Martie !
  • 300g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100ml suc natural de rodie
  • 100g zahar
  • ½ lingurita colorant rosu
  • 150g margarina topita
  • Pt umplut:
  • 600g branza dulce de vaci
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pt décor
  • Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta!***** O primavara minunata draga prietena!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine .