autor:

Carmen's_Atelier

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tartă muffin cu căpșuni

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 mai 2014

Ingrediente
Pâte Sablée (baza tartei):, 200 gr făină (tip 45 sau normală de patiserie 000) ,, 90 gr zahăr,, 25 gr făină de migdale, 1 vf de sare, 100 gr unt, 1 ou, , Muffin:, căpșuni sau zmeură - cantitate în funcție de preferințe, 30 gr unt, 1 ou, 80 gr zahăr pudră, 125 gr smântână lichidă pentru gătit sau frișcă lichidă, 120 gr făină, 1 vf de sare, 6 gr praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Să începem cu Pâte Sablée (baza tartei):



Amestecăm făina cu zahărul și pudra de migdale. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm cu vîrfurile degetelor . Așa cum știți deja, mâinile trebuie să fie reci și nu amestecăm aluatul foarte mult pentru a nu topi untul. Adăugăm oul amestecat cu furculița și sarea. Se amestecă compoziția până se obține un aluat omogen. Se ține la frigider minim 1 oră.



Ce facem după ce aluatul s-a liniștit la frigider?

Încălzim cuptorul la 180 grade. Preparăm baza tartei ( aluatul se ruleaza peste forma de tartă și se fac găurele cu furculița) și o pre-coacem timp de 15 minute.



Începem să pregătim muffin-ul:

Topim untul. Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, lucioasă. Adăugăm peste acesta untul topit și frișca lichidă. Amestecăm făina cu sarea și praful de copt și o adăugăm peste compoziția de ou. Se mixează până se obține o compoziție cremoasă. Așadar, baza tartei va fi gata iar compoziția de muffin se va turna peste aceasta.



Adăugăm căpșunile, iar tarta va fi gata de copt încă 15-20 de minute.



* Pentru a verifica dacă muffin-ul este copt, faceți testul cu scobitoarea.



O dată copt muffinul, puteți să va chemați familia și prietenii la un desert tipic franțuzesc.

Bon appétit mes amis!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă muffin cu căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lămâița

Lămâița

Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna,

19 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu pepene caramelizat

Tarta cu pepene caramelizat

Se mixeaza oul cu zaharul pudra si untul moale(la temperatura camerei)apoi se adauga faina amestecata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pâte Sablée (baza tartei):
  • 200 gr făină (tip 45 sau normală de patiserie 000) ,
  • 90 gr zahăr,
  • 25 gr făină de migdale
  • 1 vf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • Muffin:
  • căpșuni sau zmeură - cantitate în funcție de preferințe
  • 30 gr unt
  • 1 ou
  • 80 gr zahăr pudră
  • 125 gr smântână lichidă pentru gătit sau frișcă lichidă
  • 120 gr făină
  • 1 vf de sare
  • 6 gr praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie