Să începem cu Pâte Sablée (baza tartei):
Amestecăm făina cu zahărul și pudra de migdale. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm cu vîrfurile degetelor . Așa cum știți deja, mâinile trebuie să fie reci și nu amestecăm aluatul foarte mult pentru a nu topi untul. Adăugăm oul amestecat cu furculița și sarea. Se amestecă compoziția până se obține un aluat omogen. Se ține la frigider minim 1 oră.
Ce facem după ce aluatul s-a liniștit la frigider?
Încălzim cuptorul la 180 grade. Preparăm baza tartei ( aluatul se ruleaza peste forma de tartă și se fac găurele cu furculița) și o pre-coacem timp de 15 minute.
Începem să pregătim muffin-ul:
Topim untul. Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, lucioasă. Adăugăm peste acesta untul topit și frișca lichidă. Amestecăm făina cu sarea și praful de copt și o adăugăm peste compoziția de ou. Se mixează până se obține o compoziție cremoasă. Așadar, baza tartei va fi gata iar compoziția de muffin se va turna peste aceasta.
Adăugăm căpșunile, iar tarta va fi gata de copt încă 15-20 de minute.
* Pentru a verifica dacă muffin-ul este copt, faceți testul cu scobitoarea.
O dată copt muffinul, puteți să va chemați familia și prietenii la un desert tipic franțuzesc.
Bon appétit mes amis!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii