Tartă muffin cu căpșuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tartă muffin cu căpșuni

Ingrediente

  • Pâte Sablée (baza tartei):
  • 200 gr făină (tip 45 sau normală de patiserie 000) ,
  • 90 gr zahăr,
  • 25 gr făină de migdale
  • 1 vf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • Muffin:
  • căpșuni sau zmeură - cantitate în funcție de preferințe
  • 30 gr unt
  • 1 ou
  • 80 gr zahăr pudră
  • 125 gr smântână lichidă pentru gătit sau frișcă lichidă
  • 120 gr făină
  • 1 vf de sare
  • 6 gr praf de copt

Mod de preparare

Să începem cu Pâte Sablée (baza tartei):

Amestecăm făina cu zahărul și pudra de migdale. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm cu vîrfurile degetelor . Așa cum știți deja, mâinile trebuie să fie reci și nu amestecăm aluatul foarte mult pentru a nu topi untul. Adăugăm oul amestecat cu furculița și sarea. Se amestecă compoziția până se obține un aluat omogen. Se ține la frigider minim 1 oră.

Ce facem după ce aluatul s-a liniștit la frigider?

Încălzim cuptorul la 180 grade. Preparăm baza tartei ( aluatul se ruleaza peste forma de tartă și se fac găurele cu furculița) și o pre-coacem timp de 15 minute.

Începem să pregătim muffin-ul:

Topim untul. Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, lucioasă. Adăugăm peste acesta untul topit și frișca lichidă. Amestecăm făina cu sarea și praful de copt și o adăugăm peste compoziția de ou. Se mixează până se obține o compoziție cremoasă. Așadar, baza tartei va fi gata iar compoziția de muffin se va turna peste aceasta.

Adăugăm căpșunile, iar tarta va fi gata de copt încă 15-20 de minute.

* Pentru a verifica dacă muffin-ul este copt, faceți testul cu scobitoarea.

O dată copt muffinul, puteți să va chemați familia și prietenii la un desert tipic franțuzesc.

Bon appétit mes amis!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise