autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Tarta multifructe

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Ingrediente
Blat, 300g faina, 100g zahar, 200g unt rece, 1 galbenus ou, 1 lingura apa rece, o prize sare, 1 plic zahar vanilat, Crema, 1 litru lapte, 5 galbenusuri, 5 linguri zahar, 4 linguri amidon de porumb, 4 plicuri zahar vanilat, 75g unt, 3 piersici, 3 caise, 5 capsuni, 6-7 cirese, 1 plic Tort-Gelee transparent

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga galbenusul si apa rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .Intre timp pregatim unplutura. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.Eu am folosit piersici pe care mai intai le-am oparit in apa cu zahar ca sa se poate curate mai bine pielita de pe ele,apoi le-am taiat felii subtiri.Caisele le-am folosit neoparite,taiate tot felii subtiri,capsunile taiate si jumatati de cirese.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta multifructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pricomigdale

Pricomigdale

Se bat albusurile bine de tot pana ce devin tari. Se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare

1 vot    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel

Napolitane cu crema caramel

250g de zahar se caramelizeaza apoi separat se bat 5 oua cu 200g zahar si se amesteca cu zaharul

10 voturi    11 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Savoare si eleganta!*****

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Foarte buna si aratoasa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Este foarte frumoasa si face tare cu ochiul...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      La fel o prepar si eu...este delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Super delicioasa !!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Delicioasã si aspectuasã!!!ai mare talent pt. tarte!*****

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Delicioasa!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Absolut delicioasa si arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Silvia, e minunata tarta ta cu fructe!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 200g unt rece
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura apa rece
  • o prize sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 75g unt
  • 3 piersici
  • 3 caise
  • 5 capsuni
  • 6-7 cirese
  • 1 plic Tort-Gelee transparent

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Banane prajite