autor:

anca

» » Dulciuri diverse

Tarta pofticioasa cu caise

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
1 kg caise, 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc, 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise, 2 linguri fulgi de ovaz, 1lingura faina, 3 linguri migdale sau nuci macinate, 50 g unt+50g unt, 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce), 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte)
Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc jumatatile de caise cu atentie si pe o parte si pe alta cate 4-5 min .
Se presara cu 3 linguri de zahar.
Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se amesteca restul de 50g unt cu nucile macinate sau migdalele macinate si cu o lingura de faina(atentie se amesteca grosier adica nu trebuie sa se omogenizeze trebuie sa ramana bucati de unt intregi
ca si cum ar fi cocoloase!!!)
Intr o forma rotunda se aseaza aluatul si se stropeste cu siropul de caise(daca nu aveti ,dati prin razatoarea mica o caisa si intindeti pe aluat)
Presarati fulgii de ovaz
Asezati caisele cu jumatatea in sus si umpleti jumatatea cu o zmeura sau cu o mura sau cu fragi
presarati 1 lingura de zahar
Deasupra presarat amestecul unt, migdale, faina(puteti sa faceti o cantitate dubla (100 g unt )
Dati la foc mediu(th 6 -220°c)timp de 35 min (deasupra trebuie sa fie un pic maro)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pofticioasa cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri fragede

Cornuri fragede

Toate acestea le framinti bine si le portionezi ca pe niste galusti.Le pui la rece.A doua zi,albusurile

15 voturi    0 comentarii
23h
Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Un desert aromat cu caise!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

    Bun desertul!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc
  • 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1lingura faina
  • 3 linguri migdale sau nuci macinate
  • 50 g unt+50g unt
  • 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce)
  • 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert aromat cu caise!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Sirop de menta