Ingrediente
1 kg caise, 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc, 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise, 2 linguri fulgi de ovaz, 1lingura faina, 3 linguri migdale sau nuci macinate, 50 g unt+50g unt, 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce), 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
19 voturi
Mod de preparare
Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc jumatatile de caise cu atentie si pe o parte si pe alta cate 4-5 min .
Se presara cu 3 linguri de zahar.
Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se amesteca restul de 50g unt cu nucile macinate sau migdalele macinate si cu o lingura de faina(atentie se amesteca grosier adica nu trebuie sa se omogenizeze trebuie sa ramana bucati de unt intregi
ca si cum ar fi cocoloase!!!)
Intr o forma rotunda se aseaza aluatul si se stropeste cu siropul de caise(daca nu aveti ,dati prin razatoarea mica o caisa si intindeti pe aluat)
Presarati fulgii de ovaz
Asezati caisele cu jumatatea in sus si umpleti jumatatea cu o zmeura sau cu o mura sau cu fragi
presarati 1 lingura de zahar
Deasupra presarat amestecul unt, migdale, faina(puteti sa faceti o cantitate dubla (100 g unt )
Dati la foc mediu(th 6 -220°c)timp de 35 min (deasupra trebuie sa fie un pic maro)