autor:

anca

» » Dulciuri diverse

Tarta pofticioasa cu caise

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
1 kg caise, 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc, 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise, 2 linguri fulgi de ovaz, 1lingura faina, 3 linguri migdale sau nuci macinate, 50 g unt+50g unt, 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce), 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte)
Se incinge intr o tigaie 50 g unt si se prajesc jumatatile de caise cu atentie si pe o parte si pe alta cate 4-5 min .
Se presara cu 3 linguri de zahar.
Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se amesteca restul de 50g unt cu nucile macinate sau migdalele macinate si cu o lingura de faina(atentie se amesteca grosier adica nu trebuie sa se omogenizeze trebuie sa ramana bucati de unt intregi
ca si cum ar fi cocoloase!!!)
Intr o forma rotunda se aseaza aluatul si se stropeste cu siropul de caise(daca nu aveti ,dati prin razatoarea mica o caisa si intindeti pe aluat)
Presarati fulgii de ovaz
Asezati caisele cu jumatatea in sus si umpleti jumatatea cu o zmeura sau cu o mura sau cu fragi
presarati 1 lingura de zahar
Deasupra presarat amestecul unt, migdale, faina(puteti sa faceti o cantitate dubla (100 g unt )
Dati la foc mediu(th 6 -220°c)timp de 35 min (deasupra trebuie sa fie un pic maro)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pofticioasa cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Praline de ciocolata

Praline de ciocolata

Cum ar fi sa ne trezim dimineata si pe masa sa fie numai tablete de tooate tipurile de ciocolata?Sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt

Desert racoros din iaurt

Piscoturile de sampanie, se asaza pe fundul vasului in care faceti desertul, impreuna cu cateva lingurite

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Un desert aromat cu caise!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

    Bun desertul!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc
  • 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1lingura faina
  • 3 linguri migdale sau nuci macinate
  • 50 g unt+50g unt
  • 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce)
  • 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert aromat cu caise!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pancakes by Jamie Oliver