autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Dulciuri diverse

Tarta pufoasa cu visine mari

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Ingrediente
600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 plic si jumate de praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, Esente de vanilie, lamaie (cate putin de miros), zahar pudra vanilat pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat;

In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa.

Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident!

Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata.

Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa cu visine mari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. In oala mixerului se pun ouale si se bat bine, se adauga

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic si jumate de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esente de vanilie
  • lamaie (cate putin de miros)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Chec aromat