autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Dulciuri diverse

Tarta pufoasa cu visine mari

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Ingrediente
600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 plic si jumate de praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, Esente de vanilie, lamaie (cate putin de miros), zahar pudra vanilat pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat;

In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa.

Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident!

Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata.

Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa cu visine mari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mar si nuca

Strudel cu mar si nuca

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie

4 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic si jumate de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esente de vanilie
  • lamaie (cate putin de miros)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti