autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Dulciuri diverse

Tarta pufoasa cu visine mari

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2016

Ingrediente
600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine, 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 plic si jumate de praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, Esente de vanilie, lamaie (cate putin de miros), zahar pudra vanilat pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat;

In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa.

Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident!

Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata.

Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa cu visine mari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema pasticcera

Crema pasticcera

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se bat galbenusurile

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu samntana

Pasca cu samntana

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 plic si jumate de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esente de vanilie
  • lamaie (cate putin de miros)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Spumă de căpşuni