Tarta Raffaello

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta Raffaello

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 350 gr biscuiti digestivi
  • - 150 gr unt moale
  • Ingrediente crema:
  • - 400 ml lapte cocos
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 foi gelatina (10 gr)
  • - 500 gr mascarpone
  • - 100 ml pina colada (lichior cocos)
  • - raffaello
  • * fulgi de migdale
  • * fulgi de cocos

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.

Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P). Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.

Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.

sursa: wwww.miremirc.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise