autor:

delicious flavours

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta Raffaello

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Ingrediente blat:, , - 350 gr biscuiti digestivi, - 150 gr unt moale, , Ingrediente crema:, , - 400 ml lapte cocos, - 6 linguri zahar, - 6 foi gelatina (10 gr), - 500 gr mascarpone, - 100 ml pina colada (lichior cocos), - raffaello, , * fulgi de migdale, * fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.
Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P). Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.
Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.


sursa: wwww.miremirc.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de cappuccino

Tort de cappuccino

Mod de preparare blat: Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort cu

4 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Preparare fondant marshmallow

Preparare fondant marshmallow

Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva minute sau se topesc pe

7 voturi    2 comentarii
25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 29 iulie 2014

    excelent!

  • Fara foto

    Mihaela Zorici , 29 iulie 2013

    f b

  • My Fancy Cake

    My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

    Super!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

      Arata bestial iar de gust.. nu mai discutam!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 350 gr biscuiti digestivi
  • - 150 gr unt moale
  • Ingrediente crema:
  • - 400 ml lapte cocos
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 foi gelatina (10 gr)
  • - 500 gr mascarpone
  • - 100 ml pina colada (lichior cocos)
  • - raffaello
  • * fulgi de migdale
  • * fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

My Fancy Cake (Chef de cuisine)

Super!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort cu iaurt