autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Tarta rapida cu mere (de post)

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Ingrediente
(Pentru 4 bucati), , 200 g aluat foietaj, 1 lingura gem, 1 lingura apa rece, 4 mere verzi, 4 linguri zahar pudra, 1 praf scortisoara, sucul de la 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Intindem foaia de aluat, decupam 4 cercuri cu diametrul de 15 cm, apoi le intepam cu furculita. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii subtiri. Feliile le lasam imediat cum le taiem intr-un bol cu apa in care am pus sucul de lamaie.Fiecare cerc din aluat va fi uns cu gemul subtiat cu o lingura de apa, apoi punem feliile de mere sterse bine de apa. Le pudram cu foarte putin zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute, sau pana se coace foietajul.Lasam sa se raceasca putin tarta apoi o pudram cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Daca nu tinem post o servim cu o cupa de inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rapida cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica  de vinete

Mancarica de vinete

Coaceti vinetele si puneti-le la scurs dupa care tocati-le pana devin piure. Intr-o tigaie se pune

10 voturi    9 comentarii
30 min
Retete de post
FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

Fasolea se curata,se spala,se fierbe in apa rece sau in baie de aburi si se taie in cubulete potrivite.Se

42 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandra Ghita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    O alta varianta: peste aluat se pune nuca macinata, se aseaza feliile de mar, iar merele se ung cu gem de caise diluat cu putina apa.

  • Fara foto

    Carmen Carp , 10 aprilie 2014

    Abia astept sa fac. Cred ca e f bun.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

    Cel din comert nu are unt!

    • Fara foto

      Maria Briahna , 07 martie 2014

      foietajul nu este de post. are unt

    • Fara foto

      Anca Cristina Bighiu , 30 noiembrie 2013

      inghetata se face cu lapte si oua

    • Fara foto

      cyrus70 (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2013

      testata...presarata cu nuci taiate marunt deasupra....rapid si bun :)

    • Fara foto

      Dora Pascan , 17 noiembrie 2013

      Ca zicea mai sus o doamna ca aluatul de foietaj nu e de post

    • Fara foto

      Dora Pascan , 17 noiembrie 2013

      Çavuş Magdalena Normal, dar aici era vorba de foietaj

    • Fara foto

      Çavuş Magdalena , 17 noiembrie 2013

      Dora Pascan Am vb in general la faptul; ca "daca e din comert in nici un caz nu vor contine oua sau unt", nu m-am referit la un produs anume cum ar fi aluatul de foetaj...doar ca anumite produse denumite "de post" pot fi "de dulce" prin adaugarea acelor aditivii care se extrag din animale.

    • Fara foto

      Puscas Olga , 17 noiembrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Dora Pascan , 17 noiembrie 2013

      Çavuş Magdalena Aluat pentru foietaj 800g-din comert-Morarita Ingrediente: Făină albă din grâu, margarină vegetală, apă, zahăr, sare iodată, oțet. Conține gluten, lecitină din soia.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      In fond faci patru ronduri cu mere ptr fiecare in parte -interesant.

    • Fara foto

      Çavuş Magdalena , 16 noiembrie 2013

      Dora Pascan tocmai daca e din comert risca sa nu fie de post datorita aditivilor folositi...stiati ca secretii de la oaie. Lanolina, o secretie uleioasa intalnita in lana de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat?? asa ca ..mare atentie la aditivi, nu se stie niciodata..

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      Arata bine si merita incercata reteta mai ales cand esti in "criza" de timp si pofticiosii de dulce-ti dau tarcoale:)

    • Fara foto

      Elena Mertic , 16 noiembrie 2013

      am vrut sa scriu castron,si gura,sory pt. greseli

    • Fara foto

      Maria Agneta , 16 noiembrie 2013

      gem de care ai , gem sa fie sa se lipeasca feliile de mar

    • Fara foto

      Elena Mertic , 16 noiembrie 2013

      Iti spun eu Sebi.Aluat din comert,il lasi sa se decongeleze pe jumatate,cu un bol sau castrin cu gra mai mare faci rondele le ungi cu ou ,apoi merele le scobesti de cotor le tai felii cam de 0,5 cm le asezi pe deasupra aluatului presori zahar brun si scortisoara bagi la cuptor 180c pt 25min.Sunt delicioase si nu f.dulci.Poti inlocui zaharul cu miere zaharisita.Pofta buna.

    • Fara foto

      Nadea Sidorov , 16 noiembrie 2013

      buna !!! de incercat

    • Fara foto

      Mioara Pituru , 16 noiembrie 2013

      cititi pe pachet stimata d-na

    • Fara foto

      Dora Pascan , 16 noiembrie 2013

      Daca e din comert sigur e de post, ca nu cred ca o sa gasesti unt si oua prin el

    • Fara foto

      Alex Lusi Sebi , 16 noiembrie 2013

      Dora Pascan de placere

    • Fara foto

      Dora Pascan , 16 noiembrie 2013

      Gem de care -ti place:)

    • Fara foto

      Mioara Pituru , 16 noiembrie 2013

      aluatul foietaj nui de post

    • Fara foto

      Dragnea Maria , 16 noiembrie 2013

      arata bine

    • Fara foto

      MARIANA , 16 noiembrie 2013

      LUNI O TESTEZ,CRED CA E BUNA!

    • Fara foto

      Marian Coman , 16 noiembrie 2013

      yummyyyyyyy

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2013

      Delicioasa si practica

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • (Pentru 4 bucati)
  • 200 g aluat foietaj
  • 1 lingura gem
  • 1 lingura apa rece
  • 4 mere verzi
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 praf scortisoara
  • sucul de la 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

26 voturi    15 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sandra Ghita (Chef de cuisine)

O alta varianta: peste aluat se pune nuca macinata, se aseaza feliile de mar, iar merele se ung cu gem de caise diluat cu putina apa.

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi pai prajiti