Intindem foaia de aluat, decupam 4 cercuri cu diametrul de 15 cm, apoi le intepam cu furculita. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii subtiri. Feliile le lasam imediat cum le taiem intr-un bol cu apa in care am pus sucul de lamaie.Fiecare cerc din aluat va fi uns cu gemul subtiat cu o lingura de apa, apoi punem feliile de mere sterse bine de apa. Le pudram cu foarte putin zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute, sau pana se coace foietajul.Lasam sa se raceasca putin tarta apoi o pudram cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Daca nu tinem post o servim cu o cupa de inghetata de vanilie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii