Tarta rasturnata cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta rasturnata cu prune

Ingrediente

  • 15-17 prune spalate
  • 6 linguri cu faina
  • 11 linguri cu zahar
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu lapte
  • 2 linguri cu unt
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem prunele in jumatati si le scoatem samburele.

Pregatim un bol incapator in care punem galbenusurile si le amestecam cu ajutorul unui mixer. Adaugam 6 linguri cu zahar si mixam pana cand zaharul se topeste si amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios. Punem laptele si continuam sa mixam pana la omogenizare.

Pasul 2:

Adaugam o jumatate de lingurita cu scortisoara si faina. Amestecam toate ingredientele pentru aluat cu ajutorul unei spatule.

Pasul 3:

Pregatim aragazul si o tava termorezistenta cu diametrul de 26-28 cm, in care punem cele 5 linguri cu zahar ramase. Amestecam continuu, la foc mic, pana cand zaharul se topeste, iar apoi il distribuim si pe peretii vasului. Adaugam untul si amestecam rapid pana cand aceste se topeste, apoi inchidem aragazul.

Pasul 4:

Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol in care punem albusurile si un praf de sare. Batem bine, tot cu ajutorul unui mixer, pana cand albusurile nu mai cad de pe paletele acestuia. Incorporam spuma de albusuri in aluatul facut anterior in 5-6 etape, amestecand usor cu o spatula, de sus in jos, pentru ca spuma sa nu se lase.

Pasul 5:

Aranjam jumatatile de pruna in vasul cu caramel, cu locul unde a fost samburele in jos.

Presaram deasupra scortisoara.

Turnam aluatul pentru prajitura rasturnata peste fructe si nivelam usor.

Pasul 6:

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15 minute, apoi crestem temperatura cuptorului la 200 de grade pentru inca aproximativ 15 minute.

Pasul 7:

Cand tarta cu fructe este aurie deasupra o scoatem din cuptor si desprindem marginile cu un cutit.

Asezam deasupra tavii o farfurie si tinand strans ambele vase intoarcem brusc tarta pe farfurie, cu tava deasupra. Ridicam tava si in acest moment este posibil sa avem un exces de sirop.

Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o portionam.

Servim.

Reteta video completa o gasiti aici: http://youtu.be/83j58Ofj9_0

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise