Din faina, margarina, ou, lapte si sare framantam un aluat fraged, pe care il lasam la rece pentru circa 30 minute. Intre timp spalam, curatam si taiem rondele groase prazul, pe care il calim in margarina incinsa, circa 6-7 minute. Feliem pestele in fisii subtiri. Din cele 4 oua, margarina topita si smantana batem o crema densa, incorporam pestele si prazul racit, asezonand cu nucsoara, zeama de lamaie, sare si piper. Intindem uniform aluatul si-l asezam intr-o forma, imbracand si marginile vasului, dupa care intepam fundul tavii cu o furculita. Aruncam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute, pana la coacerea rumenie a tartei.
Sfaturi: puteti folosi in loc de peste afumat si pastrama de pui sau muschi tiganesc. Pentru innobilare, se pot adauga si masline verzi umplute cu pimento.
Recomandari: tarta este delicioasa atat servita calda, cu un sos alb de marar, cat si rece cu sos tartar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii