Tarta regala cu peste afumat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru aluat: 200 g faina alba, 100 g margarina universala, 1 ou, putin lapte, o priza de sare
  • - pentru umplutura: 300 g file de peste afumat (somon, de exemplu), 750 g praz, 50 g margarina universala (pt. gatit)
  • - pentru omogenizare: 4 oua, 6 linguri smantana (degresata), 50 g margarina, sare, piper alb, nucsoara, 1 lingura zeama lamaie (preferabil lime)

Mod de preparare

Din faina, margarina, ou, lapte si sare framantam un aluat fraged, pe care il lasam la rece pentru circa 30 minute. Intre timp spalam, curatam si taiem rondele groase prazul, pe care il calim in margarina incinsa, circa 6-7 minute. Feliem pestele in fisii subtiri. Din cele 4 oua, margarina topita si smantana batem o crema densa, incorporam pestele si prazul racit, asezonand cu nucsoara, zeama de lamaie, sare si piper. Intindem uniform aluatul si-l asezam intr-o forma, imbracand si marginile vasului, dupa care intepam fundul tavii cu o furculita. Aruncam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute, pana la coacerea rumenie a tartei.

Sfaturi: puteti folosi in loc de peste afumat si pastrama de pui sau muschi tiganesc. Pentru innobilare, se pot adauga si masline verzi umplute cu pimento.

Recomandari: tarta este delicioasa atat servita calda, cu un sos alb de marar, cat si rece cu sos tartar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise