Ce ziceți de-o tartă cu blat crocant și interior pufos cu brânză fină de vaci? Dar de o tartă cu buchețele suculente de broccoli?
Azi le-am îmbinat. Ceea ce a ieșit e divin și nu are grad de comparație. Unde mai pui că e gata în maxim 40 de minute...
Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece.
Am întins un blat rotund pe care l-am mutat apoi în tavă, pe hârtia de copt.
Brânza de vaci am omogenizat-o împreună cu iaurtul și grișul. Am potrivit de sare și i-am dat o savoare aparte adăugând chimenul.
Am pus crema de brânză în mijlocul foii de aluat și am așezat deasupra buchețelele de broccoli. Am mai presărat puțină sare și puțin piper, pesmetul, apoi am aranjat marginile tartei.
În cuptorul încins am copt tarta 15 de minute la 200 de grade.
N-a apucat să se răcească prea bine. Izul savuros de unt, emanat în timpul coacerii m-a făcut să-mi pierd răbdarea. :)
Poftă bună!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii