autor:

CulinaryRainbow

» » Aperitive

Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 250 g făină albă, 60 g unt tare, lapte rece cât ia, sare, , Ingrediente pentru topping:, 200 g brânză de vaci, două linguri cu griș, două linguri cu iaurt gras sau smântână, o linguriță chimen, 7-8 buchețele de broccoli congelat ( poate fi și proaspăt, dar trebuie fiert în prealabil ), o lingură cu vârf cu pesmet, sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Ce ziceți de-o tartă cu blat crocant și interior pufos cu brânză fină de vaci? Dar de o tartă cu buchețele suculente de broccoli?
Azi le-am îmbinat. Ceea ce a ieșit e divin și nu are grad de comparație. Unde mai pui că e gata în maxim 40 de minute...
Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece.
Am întins un blat rotund pe care l-am mutat apoi în tavă, pe hârtia de copt.
Brânza de vaci am omogenizat-o împreună cu iaurtul și grișul. Am potrivit de sare și i-am dat o savoare aparte adăugând chimenul.
Am pus crema de brânză în mijlocul foii de aluat și am așezat deasupra buchețelele de broccoli. Am mai presărat puțină sare și puțin piper, pesmetul, apoi am aranjat marginile tartei.
În cuptorul încins am copt tarta 15 de minute la 200 de grade.
N-a apucat să se răcească prea bine. Izul savuros de unt, emanat în timpul coacerii m-a făcut să-mi pierd răbdarea. :)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Flori de mozzarella cu prosciutto

Flori de mozzarella cu prosciutto

Am preparat aceste „flori” anul trecut, de Crăciun. Voiam să pun un aperitiv diferit pe masă.

7 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei. Adaugam spanacul congelat si amestecam

20 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 60 g unt tare
  • lapte rece cât ia
  • sare
  • Ingrediente pentru topping:
  • 200 g brânză de vaci
  • două linguri cu griș
  • două linguri cu iaurt gras sau smântână
  • o linguriță chimen
  • 7-8 buchețele de broccoli congelat ( poate fi și proaspăt
  • dar trebuie fiert în prealabil )
  • o lingură cu vârf cu pesmet
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Clatite umplute cu ciuperci si cu sunca