autor:

Licuta Marin

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta rustica cu cirese

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 300 gr faina, 200 gr unt nesarat rece, 3 linguri cu zahar tos, 1 galbenus de ou, coaja rasa de la o portocala, 3-4 liguri cu apa rece, , Pentru umplutura:, 700 gr cirese proaspete sau congelate (fara samburi), 150 gr zahar tos, zeama de la o portocala, 80 gr pesmet alb, esenta de vanilie, 1 ou batut pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam cu degetele, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri de paine. Adaugam coaja rasa de portocala, galbenusul de ou si apa, apoi framantam pana obtinem un aluat moale si omogen. Il invelim in celofan si il lasam 30 de minute la rece.
2. Intr-o cratita punem ciresele spalate si bine scurse de apa, zaharul si sucul de portocala. Fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand ciresele se inmoaie si sucul scade devenind un sirop gros. Dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindem aluatul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Rulam aluatul pe sucitor si il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule il ungem pe toata suprafata cu ou batut. Presaram pesmetul in mijlocul cercului de aluat, lasand o margine libera de 4 cm.
4. Punem peste pesmet gramajoare din amestecul de cirese, apoi ridicam marginea aluatului pentru a nu se scurge continutul de fructe. Lasam mijlocul neacoperit. Ungem aluatul cu ou batut si coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute, pana ce aluatul se rumeneste frumos.
5.Servim placinta rece presarata cu zahar pudra.
Pofta buna!
1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam cu degetele, pana cand aluatul seamana cu niste
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged pentru burekitas

Aluat fraged pentru burekitas

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Bogdan , 24 iunie 2014

    bun bun

  • Fara foto

    Lacramioara Jorda , 15 iunie 2014

    Multumesc pt. reteta o voi face si eu ,e simpla si merge repede.

  • Fara foto

    Petcu Constantin , 28 mai 2014

    frumoasa reteta si usoara

    • Fara foto

      GIONI (Bucatar) , 27 mai 2014

      FOARTE BUNA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt nesarat rece
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 1 galbenus de ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3-4 liguri cu apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr cirese proaspete sau congelate (fara samburi)
  • 150 gr zahar tos
  • zeama de la o portocala
  • 80 gr pesmet alb
  • esenta de vanilie
  • 1 ou batut pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

686 voturi    54 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

25 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta de clatite cu mere si ricotta

Placinta de clatite cu mere si ricotta

1. Preparam clatitele din urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte, 100 gr faina, 25 gr unt topit, un

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

GIONI (Bucatar)

FOARTE BUNA

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu ghimbir si portocala

Briose cu ghimbir si portocala

Într-o crăticioară, se pune ghimbirul pe foc mic, se adauga 50 g de zahăr și sucul de portocală și se lasa pe foc să se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Un altfel de salam de biscuiti

Un altfel de salam de biscuiti

Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu smântâna lichidă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri