autor:

Licuta Marin

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta rustica cu cirese

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 300 gr faina, 200 gr unt nesarat rece, 3 linguri cu zahar tos, 1 galbenus de ou, coaja rasa de la o portocala, 3-4 liguri cu apa rece, , Pentru umplutura:, 700 gr cirese proaspete sau congelate (fara samburi), 150 gr zahar tos, zeama de la o portocala, 80 gr pesmet alb, esenta de vanilie, 1 ou batut pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam cu degetele, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri de paine. Adaugam coaja rasa de portocala, galbenusul de ou si apa, apoi framantam pana obtinem un aluat moale si omogen. Il invelim in celofan si il lasam 30 de minute la rece.
2. Intr-o cratita punem ciresele spalate si bine scurse de apa, zaharul si sucul de portocala. Fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand ciresele se inmoaie si sucul scade devenind un sirop gros. Dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindem aluatul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Rulam aluatul pe sucitor si il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule il ungem pe toata suprafata cu ou batut. Presaram pesmetul in mijlocul cercului de aluat, lasand o margine libera de 4 cm.
4. Punem peste pesmet gramajoare din amestecul de cirese, apoi ridicam marginea aluatului pentru a nu se scurge continutul de fructe. Lasam mijlocul neacoperit. Ungem aluatul cu ou batut si coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute, pana ce aluatul se rumeneste frumos.
5.Servim placinta rece presarata cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Teo

Prajitura Teo

Foile: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana

123 voturi    16 comentarii
2h 20 min
Prajituri
Prajitura cu fructe de padure

Prajitura cu fructe de padure

Se bat albusurile spuma si se lasa in asteptare. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Bogdan , 24 iunie 2014

    bun bun

  • Fara foto

    Lacramioara Jorda , 15 iunie 2014

    Multumesc pt. reteta o voi face si eu ,e simpla si merge repede.

  • Fara foto

    Petcu Constantin , 28 mai 2014

    frumoasa reteta si usoara

    • Fara foto

      GIONI (Bucatar) , 27 mai 2014

      FOARTE BUNA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt nesarat rece
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 1 galbenus de ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3-4 liguri cu apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr cirese proaspete sau congelate (fara samburi)
  • 150 gr zahar tos
  • zeama de la o portocala
  • 80 gr pesmet alb
  • esenta de vanilie
  • 1 ou batut pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

GIONI (Bucatar)

FOARTE BUNA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si piersici