autor:

Daniela_Gherca

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta rustica cu dovlecei

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2016

Ingrediente
425g dovlecei, 4 oua mari, 50g unt/ulei, 125g cascaval ras, 125-130g lapte, 150g faina, 1/2 plic praf de copt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund, si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez simplu cu morcov

Orez simplu cu morcov

In uleiul incins se caleste ceapa si morcovul; se adauga condimentele, apoi orezul, care in prealabil

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 425g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50g unt/ulei
  • 125g cascaval ras
  • 125-130g lapte
  • 150g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Clatite cu legume