autor:

Bucatareala 2.0

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta rustica cu prune

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 100 g unt, 100 g zahar, 250 g faina, 6 linguri apa rece, 2 oua, Ingrediente pentru compozitie:, 1 kg prune, 4 linguri zahar brun, scortisoara pudra, Ingrediente pentru finisare:, 1 galbenus, 2 linguri apa, fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Inca de cand au aparut prunele le-am dat tarcoale, cautand reteta perfecta. Am tot ales pana am cules... Tarta rustica cu prune am zis sa fie, din Caietul cu retete al Violetei. Zis si facut, mancat si savurat. Pana la ultima bucatica. Si sa nu mai zic ca am facut portie dubla. Smart choice :)

Prunele, taiate jumatati si curatate de samburi, se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara intr-un vas incapator, doar cat sa se inmoaie si sa isi lase siropul. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste aluatul. Se freaca untul cu zaharul pana se spumeaza, se incorporeaza ouale, iar apoi se adauga apa si faina. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cel putin 30 minute, dupa care se framanta si se intinde o foaie subtire pe masa infainata. Aici am avut o mica mare problema :), in sensul ca aluatul meu se intindea usor, dar nici de-al naibii nu vroia sa se mai lase luat de pe masa, indiferent cata faina ii adaugam. Si nici prea multa faina nu mai vroiam sa pun, de teama sa nu iasa prea tare. Noroc ca mi-a venit ideea de a-l intinde direct pe foaia de copt. Dupa ce m-am chinuit un sfert de ora cu el pe masa, cu ajutorul hartiei de copt am reusit in doar trei minute sa-l pun in tava! :) Data viitoare ii voi adauga aluatului si un praf de sare.

Foaia astfel obtinuta se aseaza in tava, cu tot cu hartia de copt, si se pune in mijlocul ei compozitia de prune, lasand marginile libere, pentru ca mai apoi acestea sa se adune in interior, invelind usor prunele. Se ung marginile tartei cu galbenusul batut si se presara deasupra fulgi de migdale.

Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana se rumeneste usor. Eu am scos-o din cuptor cam dupa 45 de minute.

Am gustat-o si inca calduta si mi-a placut, dar rece a fost o mega nebunie. Noi am mancat-o cu inghetata de banane homemade (banane, frisca, putin zahar brun si iaurt), dar merge si cu un mot de frisca naturala. Sau din amandoua :)

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta rustica cu prune si gem de prune

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem

5 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa

Prajitura pufoasa

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec

60 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Fatu , 17 septembrie 2014

    Buuuuuunn

  • Fara foto

    Madulari Mamu , 12 august 2014

    Arata delicios.

  • Fara foto

    Tudor Florentina , 08 august 2014

    Yammy!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Ce buna este!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 g faina
  • 6 linguri apa rece
  • 2 oua
  • Ingrediente pentru compozitie:
  • 1 kg prune
  • 4 linguri zahar brun
  • scortisoara pudra
  • Ingrediente pentru finisare:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Ce buna este!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi la cuptor