Tarta simpla cu mere

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta simpla cu mere

Ingrediente

  • o forma de tort-24cm
  • 125g unt sau margarina
  • 125g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • -o esenta de lamaie
  • 200g faina alba
  • 50g amidon
  • -2 lingurite praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • -3-4 mere
  • -2 linguri gem de caise,piersici,etc
  • -1 lingura de apa fiarta
  • -zahar farin pt decor

Mod de preparare

1)untul se bate cu mixerul pana devine crema,se adauda putin cate putin zaharul ,se omogenizeaza totul,adaugam pe rand,amestecand dupa fiecare ingredient,zaharul vanilat,ouale,aroma de lamaie,si un praf de sare;

2)adaugam faina ,amestecata in prealabil cu amidonul,iar daca compozitia este mai tare se adauga 1-2 linguri de lapte

3)puneti compozitia in tava de tort unsa si tapetata,intindeti bine cu o lingura inmuiata in apa

4)curatati merele de coaja,taiati-le iun 4 sau 8 depinde de marimea marului,curatati de cotoare ,iar cu o furculita,, zgariatile \'\',si acoperiti suprafata tartei,presand cu degetele;

5)faceti atentie ca merele sa nu atinga bordul formei de tarat

6)introduceti in cuptorul incalzit in prealabil 175-200°C timp de 45 minute

-cand tarta este coapta o scoateti din cuptor,o ungem cu o pensula cu gem amestecat cu apa fiarta ,si o reintroducem in cuptorul cald,stins timp de 10-15 minute;

-pudrati cu zahar si serviti,pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise