autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Tarta Slim cu capsuni

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
Blat:, 200g faina 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100g unt sau margarina, 1 ou 1 plic zahar vanilat, o priza sare, Crema:, 3 plicuri gelatina pudra fina, 400g branza ricotta(sau dulce), 2 oua, 100g zahar, 3 linguri smantana, 250ml frisca lichida, 500g capsuni, sucul de la ½ lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm.Se intine aluatul in foaie rotunda,se aseaza in forma si se rpreseaza usor pe marginile formei.Blatul se acopera cu o foie de aluminiu in care se aseaza boabe de fasole.Se lasa la cuptor 15 minute,apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute pana s-a rumenit.
Crema;
Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet.Capsunile se curata,se spala bine,se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul,iar capsunile sau inmuiat,apoi le pasam bine cu blenderul.
Branza se bate bine cu smantana,galbenusurile si zaharul,apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunile pasate.Se adauga apoi gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider.Cand crema incepe sa se intareasca,se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta.(Daca folositi frisca naturala adaugati 1 lingura de zahar cand o bateti). Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine,(circa 3 ore) sa poata fi ornat.
Se orneaza cu fructe proaspete si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Slim cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu prune

Prajitura rapida cu prune

Se amesteca ouale cu zaharul bine, se adauga apa minerala, uleiul, sarea, aromele si la final faina

7 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

    excelent desert.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Buna reteta !!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Delicios, frumos!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata superb.Vreau si eu sa pap din bunatatea ta.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O reteta minumata si delicioasa! ador prajiturile cu crema asa ca voi incerca reteta cu siguranta!5 stelute!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte fina si eleganta!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      un deliciu si capsunile imi plac la nebunie!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Slim = subtirel, mic, viclean , in traducere din engleza , cam vicleana si reteta ta ?, nu ?

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte frumos decorat!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoasa! Am salvat-o si o voi incerca si eu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Am salvat reteta..trebuie sa fie tare gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Excelenta!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Ai votul meu. Prezentare de nota 10*. Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte frumos decorata, vreau si eu macar o felie!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Minunatã!foarte gustoasa stelutele cuvenite:d

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Arata super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g faina 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 100g unt sau margarina
  • 1 ou 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • Crema:
  • 3 plicuri gelatina pudra fina
  • 400g branza ricotta(sau dulce)
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 250ml frisca lichida
  • 500g capsuni
  • sucul de la ½ lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

emadina (Chef de cuisine)

excelent desert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
SIROP DE TRANDAFIRI