Tarta spiralata cu legume si mozzarella

Reteta de tarta spiralata cu legume si mozzarella. Tarta spiralata cu morcovi, dovlecei, vinete si mozzarella. Retete de tarte. Retete cu legume.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta spiralata cu legume si mozzarella

Ingrediente

  • Aluat:
  • 85 gr unt
  • o jumatate de linguriță sare
  • 175 gr făină
  • 2-3 linguri apă rece
  • Umplutura:
  • 2 vinete
  • 2 zucchini
  • 2–3 morcovi potriviți
  • 1 ardei capia
  • 1 ou
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr smântână
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Reteta de tarta spiralata cu legume si mozzarella este una simpla si de mare efect. Rezultatul este minunat, colorat, gustos si foarte apetisant.

Se face mai întâi aluatul pentru tartă: într-un castron se pune făina cernută și sarea, se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se amestecă (mai mult cu degetele) până se obțin firimituri.

Se adaugă câte puțină apă rece, se frământă bine cu degetele/mâna, până ce toate ingredientele se amestecă și se formează un aluat omogen și elastic, puțin sfărâmicios. Se formează o bilă din aluat, se învelește cu folie alimentară și se dă la rece în frigider pentru cca. o jumătate de oră.

Între timp se pregătesc legumele: se spală bine toate, se curăță morcovii de coajă și se feliază subțire în lung cu ajutorul curățătorului special de legume. Se procedează la fel cu vinetele și dovleceii care nu se curăță de coajă.

Ardeiul capia se curăță de semințe, se taie în 4 și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei, până se înmoaie puțin, suficient cât să poată fi modelat. După ce s-a înmuiat, dacă vi se pare prea gros, comparativ cu restul feliilor de legume, ardeiul se poate ajusta.

La sfârșit veți avea felii/fâșii subțiri din fiecare legumă, aproximativ de aceeași lățime. Trebuie să țineți cont că vor fi suficiente pierderi/rebuturi. Se acoperă legumele feliate pentru a nu se usca, până ce tarta se montează.

După 30 minute se scoate aluatul din frigider pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și cu ajutorul unui sucitor se întinde o foaie cu dimensiunea puțin mai mare decât mărimea tăvii de copt (eu am folosit o tavă de tartă cu diametrul 26 cm), deoarece foaia se întinde și pe margine.

-Se tapetează forma de copt (se unge cu puțin unt), se așează blatul de tartă, acoperind și marginile.

Se înțeapă cu o furculiță blatul, se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grd.C și se coace cca. 5-10 minute, atât cât să se usuce, nu să se coacă de tot.

Cât timp blatul se coace se amestecă brânza mozzarella fărâmițată cu furculița, cu smântâna, oul și se condimentează după gust.

-Se scoate tavă cu blatul de tartă din cuptor și când s-a răcit, se adaugă umplutura de brânză și smântână. Se așează deasupra alternativ, în formă de cercuri concentrice, începând din centru spre margine, feliile de legume, ordinea acetora fiind după inspirația și imaginația ficăruia. Când tarta este astfel montată, se stropesc legumele cu puțin ulei de măsline, se presară după gust sare, piper și se bagă tava în cuptorul încins la 175 grade C, unde se coace cca. 50 minute (depinde de cuptor), sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde pe margine.

Când tarta este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Se poate servi caldă sau se lasă să se răcească foarte bine. Se poate servi simplu, cu parmezan ras, cu roșii, salată verde, sos de iaurt cu usturoi și verdeață (cum am servit-o noi), sau după preferința fiecăruia. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise