autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta taraneasca cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta), , 500 g cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe, , 2 oua, , 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta), , 250 g branza (de vaca si telemea amestecate), , 2 linguri ulei de masline, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii cu coaja, circa 20 de minute, in apa cu sare, scurgeti-i, curatati-i si taiati-i bucati.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 2-3 minute in uleiul incins. Adaugati cartofii, sare si piper si lasati-i sa se prajeasca circa 5 minute, fara sa se rumeneasca. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 200gr.. Intindeti aluatul intr-o forma pentru tarte cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti peste aluat un strat de branza, macinati putin piper peste el si acoperiti-l cu un strat de cartofi si ceapa.
Bateti intr-un bol ouale cu smantana (sau frisca), gustati de sare si piper si turnati-le peste tarta. Presarati deasupra niste telemea rasa si dati tarta 25 de minute la cuptor. Serviti-o fierbinte, cu salata verde.
Varianta: Cartofii pot fi inlocuiti cu alte legume: dovlecei sau ciuperci calite in ulei de masline, andive si praz inabusite in unt etc. Legumele trebuie bine scurse si lasate sa se raceasca, inainte de a le intinde peste stratul de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza in tava de paine

Placinta cu branza in tava de paine

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta)
  • 500 g cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta)
  • 250 g branza (de vaca si telemea amestecate)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Chiftele Din Cartofi