autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta taraneasca cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta), , 500 g cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe, , 2 oua, , 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta), , 250 g branza (de vaca si telemea amestecate), , 2 linguri ulei de masline, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii cu coaja, circa 20 de minute, in apa cu sare, scurgeti-i, curatati-i si taiati-i bucati.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 2-3 minute in uleiul incins. Adaugati cartofii, sare si piper si lasati-i sa se prajeasca circa 5 minute, fara sa se rumeneasca. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 200gr.. Intindeti aluatul intr-o forma pentru tarte cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti peste aluat un strat de branza, macinati putin piper peste el si acoperiti-l cu un strat de cartofi si ceapa.
Bateti intr-un bol ouale cu smantana (sau frisca), gustati de sare si piper si turnati-le peste tarta. Presarati deasupra niste telemea rasa si dati tarta 25 de minute la cuptor. Serviti-o fierbinte, cu salata verde.
Varianta: Cartofii pot fi inlocuiti cu alte legume: dovlecei sau ciuperci calite in ulei de masline, andive si praz inabusite in unt etc. Legumele trebuie bine scurse si lasate sa se raceasca, inainte de a le intinde peste stratul de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pogacele cu leurda si cascaval

Pogacele cu leurda si cascaval

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca.

13 voturi    6 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

"Labaneh" de Jerash aromat

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

9 voturi    4 comentarii
72h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta)
  • 500 g cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta)
  • 250 g branza (de vaca si telemea amestecate)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Aperitive colorate