autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta taraneasca cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta), , 500 g cartofi nesfaramiciosi, , 2 cepe, , 2 oua, , 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta), , 250 g branza (de vaca si telemea amestecate), , 2 linguri ulei de masline, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii cu coaja, circa 20 de minute, in apa cu sare, scurgeti-i, curatati-i si taiati-i bucati.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 2-3 minute in uleiul incins. Adaugati cartofii, sare si piper si lasati-i sa se prajeasca circa 5 minute, fara sa se rumeneasca. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 200gr.. Intindeti aluatul intr-o forma pentru tarte cu diametrul de 26 cm si intepati-l cu furculita. Puneti peste aluat un strat de branza, macinati putin piper peste el si acoperiti-l cu un strat de cartofi si ceapa.
Bateti intr-un bol ouale cu smantana (sau frisca), gustati de sare si piper si turnati-le peste tarta. Presarati deasupra niste telemea rasa si dati tarta 25 de minute la cuptor. Serviti-o fierbinte, cu salata verde.
Varianta: Cartofii pot fi inlocuiti cu alte legume: dovlecei sau ciuperci calite in ulei de masline, andive si praz inabusite in unt etc. Legumele trebuie bine scurse si lasate sa se raceasca, inainte de a le intinde peste stratul de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Vinete pane cu urda si ardei gras

Vinete pane cu urda si ardei gras

Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram

13 voturi    9 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Lapte batut

Lapte batut

1. Se strecoara laptele intr-o oala si se amesteca cu un praf de sare, dupa preferinta. 2. Se lasa

18 voturi    13 comentarii
24h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de foitaj (foi pentru placinta)
  • 500 g cartofi nesfaramiciosi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 20 cl smantana subtire (frisca nebatuta)
  • 250 g branza (de vaca si telemea amestecate)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Sandwich-uri cu branza si verdeturi