Tarta Tatin, cu coaja de portocala

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de placinta (foetaj),
  • 1,5 kg mere cu miezul tare (de ex., Parmen auriu),
  • 1 portocala,
  • 200 g zahar,
  • 130 g unt.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 150°C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu o lingura de apa si se lasa sa fiarba pana ce se-nchide la culoare (devine maroniu). Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza untul, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o forma cu marginile inalte. Se curata merele de coaja si de partea cu samburi, se taie in patru, se asaza bucatile unele langa altele (cat mai strans) in forma, iar printre ele se presara coaja (taiata) de portocala. Se baga la cuptor, se coace 50 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Se face focul mai mic, se intinde aluatul, se taie un cerc de marimea formei si se asaza peste mere. Se baga tarta din nou la cuptor si se rumeneste circa 25 de minute. Calduta, se rastoarna pe un platou si se serveste imediat - eventual cu frisca.

Atentie: tarta se rastoarna mai usor daca, in prealabil, se introduce tava in apa calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise