autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta Tatin, cu coaja de portocala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de placinta (foetaj), , 1,5 kg mere cu miezul tare (de ex., Parmen auriu), , 1 portocala, , 200 g zahar, , 130 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 150°C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu o lingura de apa si se lasa sa fiarba pana ce se-nchide la culoare (devine maroniu). Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza untul, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o forma cu marginile inalte. Se curata merele de coaja si de partea cu samburi, se taie in patru, se asaza bucatile unele langa altele (cat mai strans) in forma, iar printre ele se presara coaja (taiata) de portocala. Se baga la cuptor, se coace 50 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Se face focul mai mic, se intinde aluatul, se taie un cerc de marimea formei si se asaza peste mere. Se baga tarta din nou la cuptor si se rumeneste circa 25 de minute. Calduta, se rastoarna pe un platou si se serveste imediat - eventual cu frisca.

Atentie: tarta se rastoarna mai usor daca, in prealabil, se introduce tava in apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin, cu coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mar in foietaj

Mar in foietaj

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul

10 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de placinta (foetaj)
  • 1,5 kg mere cu miezul tare (de ex.
  • Parmen auriu)
  • 1 portocala
  • 200 g zahar
  • 130 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare