autor:

» » Dulciuri diverse

Tarta Tatin, cu coaja de portocala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de placinta (foetaj), , 1,5 kg mere cu miezul tare (de ex., Parmen auriu), , 1 portocala, , 200 g zahar, , 130 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 150°C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu o lingura de apa si se lasa sa fiarba pana ce se-nchide la culoare (devine maroniu). Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza untul, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o forma cu marginile inalte. Se curata merele de coaja si de partea cu samburi, se taie in patru, se asaza bucatile unele langa altele (cat mai strans) in forma, iar printre ele se presara coaja (taiata) de portocala. Se baga la cuptor, se coace 50 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Se face focul mai mic, se intinde aluatul, se taie un cerc de marimea formei si se asaza peste mere. Se baga tarta din nou la cuptor si se rumeneste circa 25 de minute. Calduta, se rastoarna pe un platou si se serveste imediat - eventual cu frisca.

Atentie: tarta se rastoarna mai usor daca, in prealabil, se introduce tava in apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin, cu coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g aluat de placinta (foetaj)
  • 1,5 kg mere cu miezul tare (de ex.
  • Parmen auriu)
  • 1 portocala
  • 200 g zahar
  • 130 g unt.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata